11/04/2013

Loner in ParadiseEn mä useinkaan tunne tarvitsevani toisia ihmisiä. Aina kun olen seuraa vailla sitä löytyy lähimmästä kuppilasta. Sama pätee täällä, sama pätee stadissa. Jotenkin ystävyyden käsite on kulahtanut monen muun vanhan asian tavoin. Katsoin Pressiklupia täällä Lantalla iPhonella. Kulahtaneet tyypit puhumassa lehdistön selviytymisestä pahimman yli. Kuitenkin se suuri muutos on vasta alussa, eikä nämä Suomen viisaat edes näytä ymmärtävän mistä on kysymys. Kärjistettynä paperi häviää biteille, sanat kuville, syvällisyys vauhdille.

Facebookin on liian hidas media nykynuorille. Sano sitten tälle sakille että lukisivat paperisia mediatuotteita. Tosin dekkareita joku lukee, mutta suomalaiset dekkarit ovat älytöntä paskaa alusta loppuun asti. Karseita kirjoittajia typerine tarinoineen. Kuitenkin yhä useampi entisistä kunnon kirjoittajista rustaa dekkareita myynnin toivossa. Loput rustaa fantasiaa, vaikka heidän oman elämänsä fantasia on jo alun alkaenkin ollut typistynyttä.

Parempi olla täällä näin, vaikka kuuntelenkin parhaillaan Radio Helsingin aamushowta. Suomessa on aamu, täällä iltapäivä. Stadin junat kulkevat edelleenkin miten sattuu, sadetta luvassa, Google tekee jättisatsauksen Haminan palvelinkeskukseensa. Vaikka kaikki toitottavat teollisuuden alamäkeä, Suomi tulee pärjäämään tulevaisuudessa loistavasti uuden talouden ja tekniikan ansioista. Täältä katsoen no hätä, kolme A:ta tulee säilymään. Kahdelle A:lle eli AA:lle käy julkisen rahoituksen suhteen ehkä köpömmin. Nyt kaikkialla läntisessä maailmassa on jälleen noussut keskiöön ajatus, että köyhät ja sairaat ovat syyllisiä tilanteeseensa, turhia menoeriä yhteiskunnalle kaikki tyynni.

Alan yhä paremmin ymmärtää Aki Kaurismäen näkemystä, että kaikki rikkaat pitäisi tappaa. Mutta missä raja kulkee? Tapetaan ensin kaikki yli 100.000 euroa vuodessa ansaitsevat. Jos ei riitä, seuravaksi lahdataan yli 50.000 euroa tienaavat. Johan tulee rikkaille kinttuihin vipinää. Rahat kun on hummattu voidaan tosin huomata että samalla on tehty selvää Suomen taloudesta, eikä rahaa riitä edes kommareiden vaatimaan kansalaispalkkaan. No sitä ei tulla sossun rahojen ohella koskaan Suomessa jakamaan, joten let´s kill all the rich!

Toki Suomessa on perseen paljon turhaa hallintoa. Se nyt ainakin tulisi lahdata, eli tapetaan myös virkamiehet. Turhaa väkeä julkisella sektorilla yksityisen puolen veronmaksajien elätettävänä, kymmeniä tuhansia paperia pyörittäviä sittisontiaisia. Ja avustukset kun vielä eri sektoreilta leikataan, Härmässä on rahaa ettei paskalle taivu! Eli terkut täältä: Kyllä se siitä.

Dokaamista ei ole Pomon kaa paljon harjoitettu. Pari kosteaa iltaa rantabaareissa auringon laskua ihaillen. Mä juon nykyään vain väkeviä, eli kossua siellä, vodkaa täällä. Kaljasta ei tule känniin, vaikka täällä olen oppinut uudestaan arvostamaan sitä jano- ja ruokajuomana. Pääasiassa aika on kuitenkin mennyt uima-altaassa ja biitsillä kävellen. Mutta vielä on pitkästi reissua jäljellä, joten mahdollisuudet tehdä majormokat ovat olemassa. Annas kattoo.

Olen sairaan kiinnostunut avaruudesta ja astronauteista. Aion heti himaan palattuamme hankkia kaukoputken. Täällä Andamaanienmeren äärellä tosin porukat on pelko perseessä, koska rutiköyhät intialaiset ampuvat kohta raketin avaruuteeen. Kantoraketin palasten odotetaan satavan jonnekin tänne. Seuraavaksi intialaiset aikovat lähettää luotaimen Marsiin koska ovat sen verran tyhmiä, että eivät jenkkien tavoin sen olevan silkkaa ajan ja rahan tuhlausta.

Radio Helsingissä haastatellaan jotain huoraa. Kovin on itseään täynnä tämä tyyppi, ei ole persepanot opettaneet nöyryyttä. Täällä Thimaassa on paljon huoria, mutta eivät he laadi tieteellisiä esseitä omasta huoraamisestaan. Ei siinä mitään, antaa Härmän huorien kuvitella itsestään liikoja. Lopulta kuitenkin katuoja odottaa.

Yksi vanha kirjailijatuttu haukkui pystyyn mun e-kirjat, joita voi ostaa tuosta viereiseltä seinältä. Ei kiinnosta ketään, hukkaan lahjani moiseen harrastajamaisuuteen. Mä sille, että en mä enää aikoihin ole viitsinyt mitään kirjoittaa, vaikka muutama käsis pitäisi vielä toimittaa Elisalle myyntiin. Ainakin Finnpron porukat Hongkongissa ja yliopiston jätkät Oulussa ovat ostaneet e-kirjojani. Paljon niitä on mennyt, mutta nopeat ehtivät vielä hankkia ne ennen kuin minua vastaan nostetaan syyte valtiopetoksesta ja saan laukauksen niskaani. Sen olen totta tosiaan ansainnut.

Ei kommentteja: