1/18/2015

Kantelu Eduskunnan oikeusasiamiehelle

Lyrican voimalla sain eilen hetkeksi takaisin animal rageni. Tein valituksen Helsingin terveyskeskuksen hammaslääkärin kipupolista terveysvirastoon ja kantelin samantien asiasta Eduskunnan oikeusasiamiehelle. Kiinnostaa nähdä miten tässäkin asiassa terveysvirasto onnistuu selitämään mustan valkoiseksi, eikä Eduskunnan oikeusasiamies näe asiassa mitään moitittavaa eikä lainrikkomusta. Luottamusta em. tahojen puolueettomuuteen minulla ei ole. Ei korppi korpin silmää noki.

Lupaan kertia myöhemmin mitä tapahtuu, tapahtuuko mitään:

Palaute: Kipupolin jono seisoo!

17.01.2015 21:19.50 - Seppo Korpipää

Ohessa lainaus blogistani Hyvinvointivaltion historia:


Helsingin terveysvirastossa joululomat jatkuu. Lomien takia sairaaloiden päivystykset kaaoksessa. Hammaspuolen kipuklinikan lääkäri on vasta palaamassa kolmen viikon joululomalta, vaikka jonossa seisoo yli 500 tyyppiä. Viimeiseen kolmeen viikkoon lähetteitä ei ole käsitellyt kukaan. Ne seisovat mukamas jonossa.

Ehkä tämä pitkiä joululomia pitävä lekuri on uupunut työtaakkaansa, tai sitten ihmiset eivät Helsingin kaupungin terveysviraston logiikan mukaan yksinkertaiseti voi sairastua joulun ja uudenvuoden aikaan.

#######

Olen kärsinyt yhtä mittaa leuan hermokivusta yli 3kk. Pihlajamäen terveyskeskuksesta en saanut edes kunnon lääkkeitä vaivaani ennen kuin toisella kerralla. Lähetettä erikoislääkärille venäläinen naislääkäri piti täysin mahdottomana ajatuksena. Jätti vain kylmästi kipuineni tyhjän päälle, kuten kyseissä terveyskeskuksessa kokemusteni mukaan poikkeuksetta tehdään koska lääkärit on evästetty välttämään lähetteitä jatkotutkimuksiin säästöjen saamiseksi.

Kivun jatkuessa ja yltyessä sain päivystysajan Haartmannin sairaallan hammaslääkäriin. Siellä todettiin ettei vika ole hampaissa. Lääkäri kirjoitti lähetteen hammaspuolen kipupolille 7-14 päivän varoajalla. Lääkkeeksi kehotettiin ottamaan Lyricaa jota sain Pihlajamäen terveysasemalta vaivaiset kymmenisen kappaletta kovan kinuamisen jälkeen.

Soitin Pihljamöen terveysasemalta että määrätty annos on liian pieni. Päivystävä lääkäri lisäsi sitä 150:stä mgstä 225:een. Söin sitä joulunpyhät huonolla tuloksella. Niinpä nostin sen omin päin 300:aan josaa kivut jo vähän hellittivät. Vasta 375 saa sen jotenkuten aisoihin.

Ja soittaessani kipupolille kahteen kertaan kuulin ettei lähettäni ollut pitkään joululomaileva lääkäri käsitellyt vielä 15.1.2015, eli kuukautta lähetteen lähettämisen jälkeen.

Kuulin toisella soitolla olevani jossain epäämäräisesä jonossa jossa on yli 500 ihmistä! Eikä tosiaankaan lähetettä oltu vieläkään käsitelty. Aikoja kuulenna jaettiin jo maaliskuulle.

Tämä on häpeällistä ja anteeksiantamatonta sairaiden ihmisten heitteille jättöä Helsingin terveyskeskuksen toimimattomuuden vuoksi. Asiasta on syytä tehdä kantelu eduskunnan oikeusasiamiehelle, jotta nähdään koskeeko hammaspuolen kipupolin toimintaa mitkään Suomessa voimassa olevat lait? Terveyskeskus vie niin paljon veronmaksajiejn rahoja että nykymuodossa ne kaikki voitaisiin lakkauttaa, ainakin lähiöistä. Huonotasoisia lääkäreitä ja tympeää kohtelua ainaki Pihlajamässä. Kipupolin toimimattomuus on suorastaan rikollista. Tämä(kään) ei jää tähän!

Ei kommentteja: