6/28/2007

Rain and Tears

Kelit muuttuvat päivä päivältä paskemmiksi. Tuntuu kuin olisi tipahtanut madonreiästä takaisin lapsuuteen, jolloin sateisina kesäpäivinä kaikki tuntui kurjalta. Samalta tuntuu edelleenkin. En tosin muista miltä minusta on menneinä vuosikymmeninä tärkeisiin tutkimushommiini keskittyessäni tällaisina päivinä tuntunut. Sade luo lamaantuneen fiiliksen, eikä edes koemielessä otettu Baltika tölkkkiolut vie sitä pois. Katson turtuneena National Geographic Europelta dokkareita lento-onnettomuuksista joissa on kuollut paljon porukkaa. Jostakin syystä Euroopan kanava on stailattu iltapäiväin täyteen ohjelmia maailman pahimmista lento-onnettomuuksista, mikä osaltaan lisää sateisen päivän katastrofin tuntoa.

Huomenna olen näihin aikoihin jo karistanut tämän F-uck-inlandín kurat jaloistani ja istun koneessa kuuntelemassa iPodilta Counting Crowesien tapaisia bändejä. Yöllä istun tavernassa kiskomassa kaljaa, retsina viintä, ouzoa ja brandy metaxaa monella tähdellä. Reissuun olemme varautuneet tapamme mukaan perusteellisesti; uikkarit ja vuodelta 1977 oleva Berlitz opas repussa. Muuta en jaksa ottaa matkaan, kun tämmöinen pikkupyrähdys ei sitä kaipaa. Lumpui ja rätei voi ostaa Korfultakin, jos tulee kylmä tai paskoo ainoat retkihousut...

Fiilis on lamaantunut totta tosiaan. Suureksi osaksi tämä on liikunnan puutetta, sillä vaikka olenkin aloittanut juoksemisen jälleen länsimaisen lääketieteen varoituksia uhmaten, iski minuun flunssa ja kroppa on liian täynnä purkautumista vaativaa energiaa. 12-15 kilometriä, ja olisin jälleen uusi ihminen, cyborgi parhaasta päästä.

Silloin an jaksaisi koko ajan toitottaa, että Suomi on paska paikka, jossa ei koskaan tapahdu mitään, ei niin yhtään mitään. Mutta olen jo tehnyt siirtoni, syksyllä kaikki toisin, vai onko? Jos tämä sama kyllästyminen iskee minun Kultaisessa Kolmiossa tai Phnom Phenhissä, miten sitten suu pannaan? Se on sen ajan murhe, tämä on tämän ajan murhe.

Ei kommentteja: