9/03/2007
40 Million Bloggers
Flunssapiru iski viimeisten kahden viikon pitkien istuma-asennossa vietettyjen päivien jälkeen. Jouduin näyttelemään normaalia, eikä kukaan huomannut mitään, koska ei ollut mitään tavallisuudesta poikkeavaa huomattavaa. Se ei tunnetusti sovi minulle. Alan oireilla fyysisesti, sillä psyykkisen tapoin jo aikoja sitten Kaakkois-Aasian viidakkosodissa.
Aamulla avaan telkun. CNBC:ltä tulee täysdorka keskustelu blogien muodostamasta ongelmasta jenkkien lainsäädännölle. Vielä viime vuonna "journalistilla" tarkoitettiin henkilöä joka on rekisteröityneen median palveluksessa tai saa siltä työstään palkkaa. Nyt on esillä uusi määritelmä, jonka mukaan journalisti on kuka tahansa joka pistää sanaa, kuvaa yms. verkkoon, eikä toimeksiantajan roolista enää puhuta mitään.
En tajua miksi asiasta jauhetaan kiivaaseen sävyyn, mutta luullakseni se liittyy jotenkin verkkojulkaisun aseman tarkempaan määrittelemiseen lainsäädännössä nykyisessä kiivaasti muuttuvassa tilanteessa, jossa maailmassa on arvoilta 40 miljoonaa blogia ja uusia syntyy 100.000 viikossa. (Kukahan tämänkin on ennättänyt laskea?) Jenkeissä kaikki on suurempaa ja mahtavampaa; huomio CNBC:llä kiinnnittyy suuriin mediajättien saitteihin, joiden kaikkien arvellaan yksimieleisesti tulevaisuudessa olevan toistensa kopioita, kuten ne jo nyt täällä Suomessakin pitkälti ovat. Suuret tulevat olemaan jatkossa entistä suurempia, ei ohjelmassa kerrota. Ohimennen todetaan, että toki on sakkia joka ei ota blogihommia tosissaan, vaan pistää sinne tavaraa itsensä ja kamujensa iloksi tai suruksi, mutta tosiaankin tähän 99.99 prossan enemmistöön ei hukata aikaa. He eivät tuota, he eivät näy, he ovat vihanneksia uusmedian tehosekoittimessa, jotka enemmin kuin huomaammekaan tuottavat ilmaiseksi kaiken hutun mitä mediat sisältävät...
Juuri kun teen lähtöä kohti parempia kelejä, muuttuvat asiat kaikin puolin suotuisampaan suuntaan. Kauan kaipaamani History Channel on alkanut näkyä Welhon kaapelissa. Ja netistä voi katsoa Venäjän ja Kiinan englanninkielisiä uutiskanavia. Maailma muuttuu viuhuen kaikkialla samanlaiseksi, samat kanavat, samat jutut, samat ajatukset...
Lievää toivoa tuo illan Hunter S. Thompson dokkari, vaikka se on alusta loppuun nykydokumenteille tyypillistä tykitystä, jossa ei mihinkään katsojien kyllästymisen pelossa uskalleta keskittyä. Piruparalla oli hetkensä, mutta viina ja mömmöilyt vaativat lopulta veronsa. Nuorisoon tällainen menee kerta kerran jälkeen täydestä, vanhaksi saakka hengissä ihmeen kaupalla säilyneet voivat todistaa elävänsä samanlaisessa pitkitetyn deliriumin tilassa. Tästä vosin tarinoida loputtomiin Pöxymäen baariin pesiytyneen luuserisakin näkökulmasta, mutta en mä jaksa. Jokainen tyylillään. Yritän hoitaa itseni kuntoon, sillä viikon päästä olen jo huishelvetissä tästä mestasta. Mä poissa oon ja tuskin palaankaan, kuten Hector toivottavasti laulaa syksyn kuluessa ensimmäisellä jäähyväiskiertueellaan, joka ei toivottavasti ulotu Indonesiaan saakka.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti