11/04/2011

Downbound Train in Hong Kong

Downbound Train in Hong Kong
Baby Girl nukkuu jaksaakseen aamulla auringonottoon altaalle, iltapäivällä maailman suurimmille ostareille. Meikä juo cokiksella blandattua kiiinalaista riisiviinaa. Asiat ovat mitä asiat ovat, piste. Ei enää sanaakaan Bangkokin tuhotulvista, keski-Vietnamin piiskasateista. Lääkitys on kohdallaan, tai sitten lähtemässä lopullisesti käsistä.

Kaikki kiinnostaa, eikä mikään kiinnostaa. Eivät ainakaan maailman suurimmat ostarit, joista Baby Girl mm. osti siinä sivussa yli 200 euron lipokkaat. Itse tulen hulluksi ostareissa, kuten Pomo tietää vannoa. Mutta Pomo ja Elukka ovat 10.000 kilometrin päässä. Mutta hui hai, skypet ja langattomat netit rulettaa. Mulla ja Baby Girlillä on matkassa niin paljon erilaista elektroniikkaa, että siinä kalpenee ainakin paska-Nokian johtokunta. Yrittävät toki olla kovasti esillä täällä Hon Kongissakin, mutta valtaisa ryntäys nähtiin tänäänkin ensimmäisessä Kiinassa avatussa Apple Storessa.

Tieto on valtaa, tai ainakin vallan valtateitä. Käydessäni lounaalla tapasin kiinalaisen professorin, joka ei tiennyt Suomesta yhtään mitään. Darkness on the edge of town. Vain reilut 5 miljoonaa asukasta? Onko teillä edes varaa rakentaa teitä? Miten Suomi voi tulla toimeen puolella Hong Kongin väestömäärästä. Tappamalla ryssiä, vastasin osuen tietenkin tapani mukaan naulan kantaan. Sain kutsun luennoimaan pohjoismaisesta hyvinvointivaltiosta. Pyysin maksuksi 5000 euroa. Ei tee kipeää, joten voi tulla pitämään useammankin jatkossa. Mutta lennot ja hotlat vimpan päälle on maksettava. Saaatanan riisiviina, mikä sen luennon aihe tulikaan olla? No tota stailia ku nyt sulta tulee, bisnes-Aasia tarttee kunnon guruja.

Sitten kävelin limoon jonka olin tapani mukaan varannut koko päiväksi jaa ajoin hotellille vahtimaan jälkikasvun touhuja. Kiivaat skypetykset olivat meneillään eri puolille maailmaa. Häivyin läheiseen riisiviinapaikkaan. Vedin pään täyteen, mutta tästä en tietenkään muista mitään. Hotellin sakki oli jollain opilla kantanut mut huoneeseeni. Aamulla kummastelin tätä uutta hommaani ennen kuin oli aika lähteä aurinkoon altaalle ja sitämyöten Baby Girlin kanssa Hong Kongin ostareihin, joissa tulen hulluksi ilman riisiviinalla täytettyä taskumattia.

Ei kommentteja: