8/17/2016

Kotkan poikii ilman viinaa


Seppo Korpipää Kymensanomien keskustelupalsta

21 tuntia sittenSuosittele 14
Parasta mitä Kotkalle voisi tapahtua on joutua valtion holhoukseen. Sieltä tulee pätevät miehet saneeraamaan kaupungin talouden ja palvelut kunnon tolalle. Tähän eivät Kotkan nykyiset epäpätevät luottamushenkilöt ja virkamiehet pysty.

Kantasataman outlet lienee tyhmin hanke johon Kotkan päättäjät on muun vision puutteessa mukaan lähteneet.

Ja soteuudistuksessa ainoa järkevä vaihtoehto huippuhoidon takaamiselle on HUSin kylkeen liittyminen. Terveysalan työntekijät toki tietävät tämän. Mutta johtajat ja luottamussakki pelkäävät paikkojensa puolesta eivätkä halua tässäkään tapauksessa ajatella kuntalaisten parasta.
Lainaa
Seppo Korpipää Yle Kotkan Facebook

Muutettuani stadista Kotkaan huomasin heti liikenteen Kotkansaarella olevan huonoa ryssäläistä tasoa Helsinkiin verrattuna. Autoilijoille ei edes tule mieleen päästää sovinnolla jalankulkijaa tien yli, päinvastoin yhtään ei hidasteta. 

Toinen havainto että Keskuskadulla revitetään jatkuvasti rajua ylinopeutta valoista lähdettäessä. Ei mitään järkeä kun seuraavassa risteyksessä pitää jarrut vinkuen jarruttaa. 

Peltipoliisi Keskuskadulla ja Kirkkokadulla toisi isot rahat valtiolle, samalla liitosalueilta ilmeisesti keskustaan tulevat autoilijat oppisivat liikennekäyttäytymistä. 

Kotka on tosiaankin monessa suhteessa vieras maa stadiin verrattuna, jossa sielläkin parantamisen varaa olisi. Kotkan poliisi ei piittaa ylinopeuksista ei edes yritä saada kaupungin maineen pilaavaa nonstop puistojuopottelua Sibeliuspuistossa kuriin. Poliisit herätys tai vaihtoon!


Seppo Korpipää kommentoi Pete Leppäsen Facebook sivua

Liha on meilläkin murha tätä nykyä. Palattuani Kroatiasta kesäkuun lopulla heitin lihat sun muut helvettiin. Kasviksia ja kalaa, paino pudonnut vajaassa 2 kuukaudessa yli 11 kiloa, olo paljon parempi, verenpaine palautunut normaaliksi. Mutta Flowssa onnistuin vilustumaan vaikka kävin katsoon vain tärpit. 

Morrisseyn lihaviesti ja -videot olivat täyttä asiaa kaikessa julmuudessaan!
Tykkää · Vastaa · 3 · 22 t


Hei! Flunssa iski eilen toden teolla. Coldrex, burana600, antihistamiini, nenäsuihke, vitamiinipommi ovat pitäneet olon siedettävänä. Ny alkaa vähän helpottaan.

Vaikka stadissa tuli syötyä ja juotuakin siellä old foxissa, paino tullut ny alas 11.3 kiloa, eli on nyt 80.2. Alkanee vähitellen riittää vaikka kasvis-kalaruokavaliota aion jatkossakin noudattaa, olo on kevyempi ja parempi.

Valioliiga jo alkoi Englannissa, eilen katsoin monta peliä. Tänään alkaa lätkän seurajoukkueiden em; kärpät pelas tsekissä, mertaranta selostaa. Toki olympialaisiakin on kiva seurata.

Toinen koira tulee jos tulee syyskuun lopulla. Luultavasti toinen kultainen noutaja.

Lähden tästä apteekkiin hakeen lisää rohtoja. Aulikseltakin kyselin aikaa loppukuusta, käyn ny siellä vielä kun voi, perinteitä pitää kunnioittaa.

Joy Divisionilta pari biisiä encoreina soittanut New Order sai kansan villiksi Flown jättiteltassa vaikka hesarin toimittaja oli taas ollut vissiin eri keikalla. Teltta oli ääriään myöten täynnä, tanssimiseen ja hyppimiseen ei yksinkertaisesti ollu tilaa. Siaakin kuunneltiin, tuttuja hittejä. 
Tungos ja sapuskan järkyttävä hinta miinuksina mutta ens vuonna taas uusiksi. Esim Voimala ja Other Sound jäivät nyt lähes kokonaan välistä vaikka kummassakin koko ajan hyvää musaa.

Ja toki Karjalainen myös räjäytti potin sunnuntain  päälavan avaajana, vanhoista tuli doris, villejä lupiineja, ankkurinappi...

Sepex

Lähetetty iPadista

Seppo Korpipää <seppo.korpipaa@gmail.com>

16.8.2016 (1 päivä sitten)


-> Jussi
Elämäni, meidän kaikkien elämä, löytyy siruina netin eri palstoilta. Kukaan ei kykene kokoamaan palasia, ei edes Supon miehet huippusalaisessa laboratoriossaan. Kokosin ylle viime aikojeni kuulumisia Kotkan ja stadin herättämistä ajatuksista ja tunnelmista.

Olen tätä nykyä Kotkan poikii ilman viinaa. Kerran on tullut Kroatiasta pari kuukautta sitten paluun jälkeen otettua kunnolla tärpättiä. Flow festareilla en juonut mitään, paitsi vähän lauantai-iltapäivän lämmittelyissä Kampin Wanhassa Ketusssa. Torkkelinmäellä juomana oli San Pellegrino.

Olemme Pomon kanssa ajautuneet elämässä vaiheeseen jossa vertailemme kivennäisvesien laatua, ei enää niinkään hintaa. San Pellegrinoa saa Kotkasta, samoin Eviania. Myäs virolainen Värska on suoksikkini kun se sisältää erittäin paljon magnesiumia ja kalsiumia joita kovasti kesällä treenanneena kehoni tarvitsee hien mukana poistuneen tilalle.

Kotkasta olen alkanut muodostaa sosiologista kuvaa. Erinäisiä tekstin pätkiä aikanaan kokoamalla saan tarkan sosiologisen kenttätutkimuksen tämän uinuvan teollisuuskaupungin nykytilasta. Minusta voi tulla Kotkan Edvard Westermarck.

Vaikka Kotkassa asuvan kirjailija Jari Järvelän ulkomainen agentti näkee Kotkan Pohjolan Marseillena, ei täällä sentään autoja joka yö polteta, tehdä terroristihyökkäyksiä viattomien kimppuun.

Tunne tosin vain Kotkan keskustan, asumme Kotkan keskustan keskustassa Kotkansaarella. En ole koskaan käynyt näissä pahamaineisissa slummeissa Karhuvuoressa tai Hovinsaarella. Kerran olen käynyt Karhulan Lidlissä, sitä kun ei vielä täällä Kotkansaarella ole.

Minulle riittää tämä keskusta, jossa asun kirjaston ja kauppakeskusken välissä. Posti tuo samat rojut kuin stadissakin. Urheilukanavat näyttävät tuimia taisteluita 75 tuuman jättitelkulta joka muutti meille kesäkuun lopulla.

Ei kommentteja: