7/03/2016

Urheileva Hyvä Ihminen: Myöhemmät VaiheetTalvi oli, kevät oli, kesä on. Alussa oli Sana. Tähän vannottiin keskiajan luostareissa. Sama moodi meikäläisellä. Olen palannut sinne mistä olin hetken kadoksissa. Luen sanoja, luen kuvia, luen musiikkia. Olen erittäin sisäänpäin kääntynyt, en tarvitse edelleenkään muita ihmisiä. Kaikki on hyvin tässä näin, ja joskus väärinpäin.

Alkuvuodesta hortoilin Pietarissa, nyt olin pari viikkoa Balkanin niemimaalla. Ehkä minusta vielä löytyy sisäinen matkaaja, vaikka mikään ei tietenkään enää tunnu miltään. Hyvä ettei.

Muutto stadista Kotkaan viime vuoden lopulla oli kova psyykkis-fyysinen ponnistus. Uudessa asunnossa oli kovin vaikea saada itseään liikkeelle. Koiran kaa toki aamua iltaa mutta muuten olimme seis. Paino nousi 7 kiloa, olin vajonnut pehmeän makkaajien kastiin. Mutta sinne en tietenkään jäänyt.

Palattuani ulkomailta olen reilussa viikossa saanut painoa alas 5 kiloa. Ruokavalio uusiksi, treeni taas säännölliseksi. Hotellien aamiaisbuffetit ovat perkeleestä. Niistä tulee syötyä kaikkea liikaa. Himassa syön aamuisin vain vähän jogurttia tai kaurapuuroa. Jos menossa salille vähän isompi tankkaus. Salilla ei jaksa treenata kovaa jos koneessa ei ole löpöä.

Heinäkuu. Kesävieraat tulossa, kaikkea kivaa edessä täällä Kotkansaaressa. Pomon vaatimuksesta hankimme lisäksi 3 päivän flapat Flow festareille ensi kuussa. Hommattiin AirBnB:stä kämppä vähän pitempään Suvilahden vierestä. Roope lähtee tietenkin matkaan. Koirahoitolat eivät ole valkoisen koiran paikka.

Urheilevana hyvänä ihmisenä olen tehnyt alkuvuodesta moraalisia siirtoja:

1) Lopetin tilini Nordeassa ja siirsin fyrkat S-pankkiin. En halua tukea pankkia joka jatkossa maksaa veronsa Ruotsiin, jonka nokkamiehet (Uusiharju, Wahlroos) vittuilevat Suomen olevan menetetty tapaus. Todellisuudessa Nordea alkaa itse olla muiden eurooppalaisten pankkien tavoin kusessa. Luottotappiota tulossa, miljardeja ei riittävästi kerätty puskureiksi.

Uudet kevyet verkossa toimivat pankit (Amazon, Google, Norwegian yms) tulevat jyräämään parissa vuodessa perinteiset pankit. Nordean osake on syöksynyt koko vuoden pörssissä. Ja Panaman veroparatiisien systemaattinen hyödyntäminen oli viimeinen niitti. Rahalla ei ole moraalia, mutta Nalle Wahlroosin koplaan verrattuna se on putipuhdasta. Tack och adjö.

Samalla sanoin irti Stockmannin luottokortin, täällä Kotkassa kun on hyvä Tokmanni. Hinta laatu huomattavasti parempi.

Olisin siirtänyt tilini tien toisella puolen olevaan Osuuspankkiin mutta tyhjän pankin tyhjäpäiset virkailijat eivät suostuneet ottamaan rahaa vastaan ilman ajanvarausta. Lienee eka kerta maailmassa kun pankki kieltäytyy ottamasta ilmaista rahaa vastaan. Tämä on mahdollista vain täällä Kymenlaaksossa, taantumuksen ihmishelvetin syvimmässä lokerossa.

2) Lopetin Soneran kännykkäliittymän koska sekin maksaa jatkossa veronsa Ruotsiin. Tilalle viereisen kauppakeskuksen käytävän ständin kundeilta Elisan 4G liittymä erikoishintaan.

3) Puhuin Pomon ympäri lakkauttamaan Sanoman Hesarin ja Kymensanomien tilaukset. En halua tukea Sanoman yksiulotteista punaviherkuplaa jossa oletetaan todellisuuden perimmäisestä luonteesta enemmän kuin on tarpeen. Minulle riittävät yksinkertaiset uutiset, en tarvitse kenenkään paska-aivon "analyysia" persujen pahuudesta, pakolaisten hyvyydestä, EU:n autuudesta.

Kaikki vanha on hajoamassa ja olen siitä hyvilläni. Kannatin Brexitiä siitä syystä että näin EU:n suurudenhullulle syvenevälle integraatiolle saatiin loppu. Allekirjoitin lisäksi kansanäänestysvaatimuksen Suomen EU erosta.

Haluan kaiken hajoavan palasiksi. Niistä kootaan sitten sellaiset palikat joilla minä, Kotka ja Suomi kuoritaan rusinat pullasta. Kaikki oli vielä hyvin kun meillä oli oma raha jota tarvittaessa delavoitiin, nyt ei helikopterirahasta huolimatta saada systeemiä millään enää käyntiin vaikka Euroopan keskuspankilla on Banco kaikki pelissä.

4) Ostin Kroatiasta palattuani 75 tuuman telkun. Tilasin lisää urheilukanavia. Nyt näkyy Viasat Kulta, MTV Sport, Eurosport, Elisan Fanseat. Maksan näistä satasen kuussa, olenhan edelleen urheileva hyvä ihminen. Kunnon ukot katsovat urheilua illat pitkät. Siksi heitä on mahdotonta järkyttää. Elämä on peliä, ei tule heille elämän muillakaan alueilla yllätyksenä. Aamusta Spotifytä, nyt kun Radio Helsinki on taasen kuoleman porteilla. Paljon leffoja, dokkareita välistä.

Mulla menee siis hyvin. Viinaakin olen entisestään vähentänyt. En juomisen haittojen vaan sen turhuuden vuoksi, menee aikaa hukkaan. Tosin kun dr. Muza tulee kohta taas Kotkaan siirrymme Sibeliuspuiston toiseen laitaa Seurahuonen sviittiin. Meidän miittii ei saa eikä halua kukaan häiritä.

Mulla on edelleen aloittamista valmis projektini "Kadonnutta aikaa kadottamassa". Matskua on kymmeniä muistikirjoja 40 vuoden ajalta. En tiedä mitä niistä haluan mutta sehän siinä onkin jännää. Vaikka tiedän kirjoittamisen turhista turhimmaksi touhuksi yritän vielä kerran saada jotain kasaan. En tiedä mitä mitä syntyy, ehkä aivoistani pääsee jälleen geenivirhe karkuun.

Olen lukenut koko alkuvuoden kirjoja, eli palannut nuoruuteeni jolloin niiden kautta identiteettiäni rakensin. Pieleen meni mutta menköön nyt sitten vielä kerran. Loppuliuku joka tapauksessa lähenee. Klasareita Dostojevskia, Gogolia. tsehovia, Camusia, Kafkaa, Thomas Mannia. Suomeksi julkaistaan edelleenkin myynnin romahduksesta huolimatta sairaan kiinnostavia tietokirjoja. Niitä tarttuu matkaani Kotkan pääkirjastosta joka sijaitsee seuraavassa korttelissa. Omia lukemattomia on edelleen lukemattomia.

Miksi ihminen rassaa itseään lukemalla liukuhihnalta? Kirjoitetaanhan runojakin, siinä hommassa ei ole senkään vertaa järkeä. Vanhat kulttuurin muodot kuolevat mutta se tapahtuu hitaasti. Leffojakin olen katsellut muutaman viikossa boxilta, ja oma DVD kaappi pullistelee satoja. Kaikkea on liikaa ja olen alkanut polttamaan säkhötupakan sijasta valkoista mallua. Se touhu loppuu lyhyeen mutta tämä pahe sallittakoon tällaiselle moraaliselle urheilevalle hyvälle ihmiselle.

Zen pituinen se.

Ei kommentteja: