6/16/2015

Oikeusasiamies käräjäoikeuden käymälässä

No mulle jäi siis sekavuustilassa olevan tuomari Osku Ranteen raportti Helsingin käräjäoikeuden väärinkäytöksistä. Mietin asiaa ja lähetin sen tutkittavaksi eduskunnan oikeusasiamiehelle, vaikka kaikki tietävät hänen toimintansa olevan systeemiä puolustavaa paskaa.

Petri Jääskeläinenitse on tulkinnoissaan Suomen johtava lakien rikkoja, mutta mafia emme voi voittaa, sillä me olemme mafia,kuten Talon miehen varatoimitusjohtaja Englund asian ytimekkäästi ilmaisi.

Olin jo unohtanut koko jutun kun sain eduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläiseltä vastauksen. Se oli tietenkin alusta loppuun väärinkäytöksiä tukeva, eli Jääskeläinen tapansa mukaan syyllistyi itse lain rikkomiseen puolustaessaan valtaeliitiin kamujaan. Jos hän puuttuisi lakien mukaan sen toimintaan, potkut perseelle tulisivat välittömästi. Nyt on hyvä kun saa istua korruptioiltamissa vetämässä ilmaista viinaa, epäilen että huoriakin on hänelle tarjolla.

Olin tulossa tuomioneuvottelusta Helsingin käräjäoikeudesta kiroten sen tekemää tyhmää päätöstä. Nainen oli tunkeutunut väkisin entisen poikakaverinsa kämpille. Saanut muka mustelman poikakaverin yritteässä poistaa häntä. Lääkärintodistus ei tukenut väitettä mustelmien synnystä. Tuomari ja toinen lautamiehistä olivat naisia, tuomio pamahti viattomalle kodissaan nukkuneelle äänin 2-1 pahoinpitelystä.

Vituttti koko touhu. Kävin kansliassa jättämässä eronpyyntöni koko roskasta. Se pitää kuitenkin toimittaa kaupunginvaltuustolle. Aulassa vastaani tuli kuin tulikin käräjätuomari Osku Ranne. Hän tuijotti kulkiessaan kiinteästi maata jalkojensa alla samaan tapaan kuin Salmenin Lefa ollessaan selvinpäin. Ei halunnut huomata ketään, tulla huomatuksi kenenkään toimesta.

Tartuin häntä halvan ryppyisen huonosti istuvan dressmanpuvun hihasta.

- Ranne, mulla on sulle asiaa.
- Täh? Mitä muka? Ei oo nyt aikaa...
- Mä lähetin sen sulta mulle jääneen raportin eduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläiselle.

Ranne meni kalpeaksi ja näytti että hänen vartalonsa muuttui hetkessä letkuksi. Hän nosti katseensa, josta luin kauhua ja epäuskoa.

- Vittu. Nyt toimistoon ja vähän saatanan äkkiä.

Nousimme portaita pitkin viidennen kerroksen käymälään. Ranne lukitsi kaikki mahdolliset ovet.

- Sä saatana olet siis antanut mut ilmi?
- Miten niin? Itsehän kerroit yrittäneesi saada Helsingin käräjäoikeuden väärinkäytöksiä kumoon.
- Lähetitkö sen prujun mun nimellä? Olenkin ihmetellyt minne se katosi. Sä pöllit sen.
- Vitut mitään pöllin. Se jäi sulta kun syöksyit portaisiin paskan valuessa lahkeesta. Sitä paitsi lähetin sen omalla nimelläni. Sä oot turvassa.

Ranne puhalsi pitkää, kaivoi taskumatin ja otimme pitkät paukut.

- No mitä se Jääskeläisen kyrväke vastasi?
- Okra. Mä lukasen sen, tai lukaise itse:

"Pyysitte kirjeessänne eduskunnan oikeusasiamiestä tutkimaan Helsingin käräjäoikeuden määräaikaisen laamannin, hallintojohtajan ja haastemiehen menettelyä sekä käräjäoikeuden yleistä toimintakulttuuria kirjotuksessanne lähemmin ykislöimissänne suhteissa.

Oikeusasiamies Petri Jääskeläisen pyynnöstä ilmoitan, ettei asiaa voida tutki antamienne tietojen perusteella. Tämä johtuu siitä, että kirjoitksenne tiedot ovat puutteelliset. Kirjoituksenne on yleisluonteinen tai käräjäoikeuden hallinnon järjestämistä koskeva, eikä ole käsiteltävissä kanteluna.

Esittämiinne vaatimuksiin ilmoitan tiedoksenne, että eduskunnan oikeusasiamiehen toimivaltuuksiin ei kuulu vahingonkorvauksista tai palkan takaisinmaksamisesta päättäminen. Oikeusasiamies ei voi myöskään erottaa toisen viranomaisen virkamiehiä virastaan.

Oheisessa esitteessä kerrotaan oikeusasiamiehen tehtävistä, toimivallasta sekä kantelun tekemisestä. Sen liitteenä on lomake, jonka voitte täyttää, mikäli haluatte täydentää antamianne tietoja."

Tämä älytön paska ja lain rikkominen perustuu siis seuraavaan valitukseen:

Ranteen säälittävä paperi meni näin, olen sensuroinut liian lähelle totuutta osuvat ...(alkulehti puuttuu)...Helsingin käräjäoikeuden johto tuhlaa siis veronmaksajien rahoja turhanpäiväiseen ja sekopäiseen kirjeenvaihtoon kyseenalaisilla valtuuksilla, vaikka Helsingin käräjäoikeudessa olisi eduskunnan oikeusasimiehen erittäin välttämätöntä käynnistää yleisen lain kuuliaisuuden vuoksi kattava tutkinta esimerkiksi seuraavista vakavista väärinkäytöksistä:

1) muutama vuosi sitten tehdyn sisäisen selvityksen mukaan 40 prosenttia Helsingin käräjäoikeuden istunnoista peruuntuu etupäässä koska vastaaja ei tule paikalle, tai häntä ei ole saatu haastettua. Tästä Helsingin käräjäoikeuden hyvän hallintotavan räikeästä rikkomisesta aiheutuu vuosittain miljoonien eurojen tappiot suomalaisille veronmaksajille.

Eduskunnan oikeusasiamiehen on välittömästi puututtava asiaan ja rangaistava väärinkäytöksistä viime kädessä vastuussa olevia tahoja. Yksityisellä sektorilla näin massiivisiin resurssien väärinkäyttöön syyllistyneet olisi erotettu jo ajat sitten. Mutta tämä ei näy koskevan Helsingin käräjäoikeuden toimintaa.

2) Käräjäoikeuden tietojärjestelmät ovat kammottavasti ajasta jäljessä. Tuomarit eivät pysty näkemään päätteeltään vastaajien ajan tasalla olevia rikosrekisteriotteita. Sen sijaan yleisenä tapana on kysyä vastaajalta onko tälle tullut uusia merkintöjä rekisteriin? Tämä ei ole lainmukaista eikä missään tapauksessa mitenkään puolusteltavissa olevaa toimintaan. Eikä vastaajalta saatu tieto edes aina ole ymmärrettävästi luotettava, vaikka Helsingin kärjäoikeudessa siihen luotetaan.

Oikeuden ongelma kansalaisten kannalta on, että niiden riipumattomuuden nimissä kukaan ei valvo niiden toimintaa. Näin ollen se on johtanut em. väärinkäytöksiin. Eduskunnan oikeusasiamiehen tulee puuttua näihin järkyttäviin epäkohtiin ja saattaa tässäkin tapauksessa syylliset vastuuseen.

3) Lautamiesaines on niiden vähäisen poliittisen arvostuksen vuoksi pahasti vinoutunut. Eläkeläisten ja työttömien edustus on aivan liian suuri. Tämän vuoksi nykyinen lautamiesjärjestelmä joka ei poliittisia puolueita edes suuremmin kiinnosta ja jota käräjäoikeuden tuomarit ovat koko ajan olleet ajamassa alas tulee saattaa vastaamaan nykyaikaisen oikeusvaltion periaatteita.

Lautamiesjärjelmän lopettamista ajavilla juristeilla ei käsityskyky riitä edes niin pitkälle että he olisivat valmiita luopumaan tuosta vaan vuosisatoja vanhasta anglosaksiseen perinteeseen kuuluvasta valamiesjärjestelmästä päästäkseen keskenään sopimaan asioista. Näin he ajavat Suomeen itämaista oikeussysteemiä, jonka tuomarivallan ongelmat ovat selkeästi nähtäissä esimerkiksi Venäjällä. Eduskunnan oikeusasiamiehen on kiinnitettävä huomiota juristien ja tuomareiden harjoittamaan myyräntyöhön ja asetuttava julkisesti puolustamaan maamme länsimaiseen oikeusperinteeseen nojaavia arvoja.

4) Kaikille on selvää, että käräjäoikeuksiin päätyvät tuomareiksi juristien pahnan pohjimmaiset. Tämä näkyy Helsingin käräjäoikeudessa heidän työnsä epätasaisuutena. Osa tuomareista käyttäytyy lisäksi epäasialliseti joko luonteensa tai muiden taustalla vaikuttavien ongelmiensa vuoksi. Eduskunnan oikeusasiamiehen tulee suorittaa tilastollien tutkinta Helsingin käräjäoikeuden tuomareiden työtaakan jakautumisesta, poissa oloista sekä kullekin tuomarille sattuneiden istuntojen peruuntumisten määrästä.

Nykyisellään käräjäoikeus ei nauti vastaajien eikä edes suuren yleisön luottamusta.

Pyydän näin ollen eduskunnan oikeusasiamiestä ryhtymään välittömästi tutkimaan esiin tuomiani Helsingin käräjäoikeuden ma. laamannin, hallintojohtajan ja yleisen toimintakulttuurin epäselvyyksiin liittyviä kantelussani esiin tuomiani hyvän hallintotavan vastaisia käytäntöjä. Seka myös ryhtymään asioiden korjaamiseksi kyseisiä tahoja kohtaan riiittävän ankariin kurinpitotoimenpiteisiin.

**********

Luettuaan vastauksen Ranne nyrpisti nenäänsä puristaen kädet nyrkkiin.
- Eli jos joku sakki täällä Helsingin käräjäoikeudessa hukkaa vuosittain miljoonia veronmaksajien rahoja, on se eduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläisen mukaan vain sisäinen hallinnon järjestämistä koskeva kysymys, johon ei voi eikä ole syytä puuttua.
- Pitäisi vissiin perustaa eduskunnan oikeusasiamiestä valvova ylemmän kansanoikeuden asiamiehen virka, tuumin.
- Ei näille paskiaisille mitään mahda. Hallintoeliitti nyppää tyhjiä keskenään, muut tekevät hissejä, laivoja, sellua, kännykkäpelejä, pitävät maan talouden käynnissä. Mutta nämä perkeleet vain pitävät illanviettoja keskenään. Kaiken maailman saatanan Kultaranta keskusteluja.
- Pitäis vissiin ampua pommi siihen telttaan?
- No ei siinä ketään Suomen kannalta olennaisen tärkeää tyyppiä menisi. Mutta ei kannata. Puolueilla on listat täynnä uusia pressoja, ylijohtajia, oikeusasiamiehiä. Persutkin nuolee hallitukseen päästyään kaikkien perseitä koska eivät tajua syvemmin mistään mitään.
- Onko nyt Ranne näin että näille hallintoeliitin väärinkäytöksille ei ole mitään tehtävissä?
- Näin on. Jos kansa tietäisi kuinka satoja miljoonia menee tällaisten höpöhöpö oikeusasiamiesten ja muiden hallintoturhakkeiden palkkoihin niin kaduilla syntyisi kapina. Autot palaisivat öisin kuin Pariisin maahanmuuttajakortteleissa.
- Mitä sä nyt aiot, Ranne? Tie on noussut pystyyn.
- Vitutu mitään on noussut. Ei nää koskaan uskalla alkaa toimenpiteisiin mua vastaan. Tiedän kaikesta liikaa. Siinä putoisi oikeusministeriön hallintoalalata paljon päitä pölkyltä.
- Se on hyvä juttu. Ihan tosi. Vaikka oletkin vittumainen mies, niin kyllä sä oikeassa olet tän nomenklatuuran suhten. Pääministeri Sipilän tulisi ekana erottaa puolet ministeriöiden virkamiehistä ennen kuin mitään todellista säästöä ja tehokkuushyppyä saadaan aikaan. Mutta kyllä hänelle pian opetetaan pelin säännöt. Saat olla virassa täsmälleen niin kauan kun jätät hallintoeliitin rauhaan. Sen väärinkäytösten takuumiehenä toimii oikeusasiamies Petri Jääskeläinen, joka ampuu alas välittömästi liian polttavaksi muuttua uhkaavat valitukset. Kuten tämän tässä.
- Et taida oikein säkään tykätä systeemistä. Et vaikka täällä saa häiriköidä mielin määrin ilman että kukaan uskaltaa asettua vastaan riskeeraten uransa ilmaisten viinojen pöydissä.
- Ranne, mä lähden nyt lätkiin tästä systeemistä. Sun nostamat epäkohdat on ihan oikeita. En kehtaa enää katsoa itseäni peilistä silmiin jos syyllistyn oikeusasiamies Petri Jääskeläisen tavoin laittomuuksiin olemalla puuttumatta Helsingin käräjäoikeuden massiivisiin laittomuuksiin. Edes Hesari ei uskalla kirjoittaa näistä, politrukkien käsissä olevasta Ylestä puhumattakkaan.
- Mitä sä aiot nyt?
- No en mä oo täällä edes viimeisen vuoen aikana ollut kuin kolme kertaa. Olen ajanut omalta osaltani systeemiä alas. Palkkiot veroineen ovat niin mitättömiä, ett nää on persnettokeikkoja. Työttömät ja eläkeläiset täällä pääasiassa istuu, oikeus on köyhien käsissä. Voi kai senkin joku nähdä demokratian takeena. Vaikka ei tän ihan näin pitänyt mennä...
- Mikä se on se sun venäläisyhteys? Kuulin vanhalta koripallotuomarikaveriltani että sua seurataan varmuuden vuoksi kun kuulemma pelaat ryssien joukkueessa.
- No ne osti mut osapäiväiesti pois pelistä kun haukuin niitä nettifoorumeilla ympäri maailmaa. Mä oon Holiday in Russia -nimisen matkailun edistämisfirman hommissa Kotkassa.
- Mitä sä sitten teet? Eihä se matkailu edisty vaikka sitä on viimeiset 30 vuotta joka kunnassa edistetty?
- Oikeastaan mulla on täys vaitiolovelvollisuus näistä asioista. No mä vähän niin kuin levittelen myönteistä kuvaa Venäjästä nyt kun länsi hyökkää. Meillä on Kotkan yrityskeskus Datariinassa toimisto, jossa istun tunnin pari päivässä ja kirjoitan myönteisesti itänaapurin tarjomista kaikista mahdollisista mahdollisuuksista. Haukun EU:ta, IMF:ää ja Maailmanpankkia. Erityisesti jenkkejä pitää haukkua. Kotkan yritystukielin Cursor rahoittaa avokätisesti tulevien kappojen toivossa toimintaamme. Kun tilanne normalisoituu mua vielä kiitetään maidemme välisen yhteistyön edistämisestä. Nyt tosin Supo seuraa mua, mutta ei niillä ole mitään mihin tarttua. Eihän ne oo saanet edes Johan Bäckmania rautoihin. Aikausi on kummallinen. Mikään ei ole miltä näyttää. Eikä ole mitään mihin tarttua.

Tuomari Ranne oli jo puoli tuntia myöhässä istunnosta, mutta tuomari päättää milloin istunto alkaa, milloin loppuu. Otimme taskumatista. Ranne lemusi hieltä kuin Jouko Turkka uransa parhaina päivinä. Tässä epäsiistissä olemuksessaan hän ei eronnut Helsingin käräjäoikeuden muista tuomareista.

Itse asiassa olen varma että eduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläiselläkin on huonosti istuva dressmannpuku ja hän döfää kainaloistaan. Käyttä clerasillia ja muita tököteitä. Parempi pysyä näistä sottapytyistä etäällä.


Ei kommentteja: