2/16/2014

Ghost Monkey Business


Never say never. No ny me tilattiin Hesarin Ipad verisio koska tarjouksen mukana tulee lukuoikeus kaikkiin Aku Ankkoihin alusta vuodesta 1951 alkaen. Kun luin päivällä Hesaria about 5 vuoden jälkeen eka kertaa se tuntui jotekin kuin olisi palattu reaalisosialismiin. Aika heikkoa tämä lehden oma toimituksellinen taso edelleenkin on, ehkä entistäkin heikompaa. Mutta Hesari onkin menneen ajan jäänne, jonka alamäkeä ainakin minä seuraan tyydytyksellä.

Joku Liiten niminen tyyppi esimerkiksi kolumnissaan esitti että historian opettaminen lukiossa on ihan turhaa. Meinasin heti perua eka päivänä tilauksen. Idiotti ämmä, eikä hän edes tekeleessään esitä mitä historian tilalle pantaisin, vai oltaisiinko muuten vain jouten? Kai mä sitä Hesaria nyt kuitenkin selaan ku siihen on lukuoikeus, mutta tämä ainoastaan Aku Ankan ansiosta.

Mä oon lukenu iät ajat Economistia, se on ainao lehti jota olen enää vuosiin tilannut. Kun sitä lukee viikoittain tulee jotenkin sääli kun näitä härmäläisiä mediatuotteita seuraa. Litenin kolumnin olisi päätoimittaja - jonka nimestä ei haisuakaan - tullut lähettää punakynällä sutattuna bumerangina takaisin. Sen sijaan hän olisi voinut omin sanoin kertoa jonkun Economistista pöllimänsä jutun, sieltä voi jo tänään lukea mistä suomalaiset jäljellä olevat senttarit ylihuomenna omissa nimissään skrivaavat.

Mutta vaikka maksan 200 euroa Economistista vuodessa vapaaehtoisesti, on suomalainen hyvinvointivaltio päättänyt antaa sen mulle jatkossa ilmaiseksi ipadilla luettavaksi. Helsingin kaupunginkirjaston Zinio palvelusta sen saa ilmaiseksi ladattua, ja sama versio on kuin mistä olen maksanut. Ole tässä sitten taantuvan median tukija kun yhteiskunta tuputtaa kaiken ilmaiseksi. Spoitfy premiumkin maksaa vaivaisen kympin kuussa ja indieleffojakin saa katsella ilmaiseksi kaupunginkirjaston kautta joka pelillä. Internetissä kaikki toden totta muuttuu ajan myötä ilmaiseksi!

Tosin Suomen eduskunta aikoo pysytellä paperissa ja lyijykynissä kun tabletin ja kännyn käyttö paperinivaskoiden sijasta kielletään istuntosalissa. Eli poliitikot ajavat taaksepäin ja samalla hokevat että nyt pitäisi keksiä uusia tapoja elää ja olla.

Ja onhan tässä taas joutunut Salmisaaressa lamppaamaan erinäisiä kuittisotkuja selvittämässä. Mutta tähän olen jo tottunut ja juttujen sisällöt ovat aina samaa kaavaa noudattavia. Hyvin monen yrityksen nimeksi voitaisiin oikean asianlaidan ilmaisemiseksi panna lyhyesti ja ytimekkäästi "Kauppa Kuittikauppa". No kohta taas mennään metrolla kunhan on saatu mediakokonaisuus jota kuluttaa johonkin järkevään muottiin. Eli mitkä lentää ulos (kaikki kallis esittävä taide julkisin varoin tuettuna) ja mitkä saa jäädä jäljelle (tabletti jota en sitäkään ole omin rahoin ostanut.)

Ei kommentteja: