2/13/2014

Crime and Punishment

Viitaten alla olevaan uutiseen; Eikö se ole hyvä että hämärämiesten toimia voidaan tarkkailla kaikessa rauhassa yleisen järjestyksen ja turvallisuuden tasaisen ylläpidon vuoksi? Tietosuojaihmiset ovat lausunnoissaan systemaattisesti pihalla rikollista toimintaa suojellevissa lausunnoissaan. Ei poliisilla ole resursseja alkaa systemaattisesti viattomia kansalaisia vainoamaan. Hämärän puuhamiesten toimien pitkäjännitteinen tarkkailu koituu oikeusvaltion hyväksi, ei tuhoa sitä.

Mutta sano se sitten näille tietosuojaihmisille, jotka ovat aina ja kaikessa vain rikollisen toiminnan etua puolustamassa. Ei rehellisellä ihmisellä ole mitään salattavaa, vaikka tinanapit kävisivät vaikka tilit tutkimassa. Harmaan talouden tyypit siinä näppinsä polttavat, joten toivotetaan rekisteri tervetulleeksi åaikakasi, jonne jokainen voi lähettääm havaitsemiaan rikollisia väärinkäytäksiä koskevat epäilynsä.

*********

Helsingin Sanomat

Poliisi voi jatkossa kirjata rekisteriinsä henkilöitä pelkän epäilyttävän käytöksen tai olosuhteiden vuoksi, kertoo Aamulehti. Uusi havaintotietorekisteri tuli voimaan vuodenvaihteessa. Rekisteriin kirjataan henkilöitä tai tapahtumia, joiden epäillään liittyvän rikolliseen toimintaan. Tiedot pysyvät rekisterissä kuusi kuukautta.

Käytännössä esimerkiksi vihje hampun hajusta rappukäytävässä yhdistettynä poliisin havaintoon siitä, että tietyssä asunnossa käy paljon väkeä, voidaan merkitä rekisteriin, kertoo Poliisihallituksen rekisterinpitopäällikkö Jari Råman Aamulehdelle.

Uutta rekisteriä on syytetty yksityisyyden suojan vaarantamisesta. Tietosuojavaltuutettu taas on ollut huolissaan siitä, että kuka tahansa voi joutua rekisteriin yksittäisen poliisin epäilyn takia.

Råmanin mukaan paikalliset havainnot voivat auttaa rikosten torjumisessa.

Rekisterin käyttöönottoon menee vielä kuukausia.

*******
Suomessa ote lipsuu muutenkin tosi pahasti. Huumepoliisit ovat kohta kaikki stadissa istuneet vuorollaan pytyssä, ja juttu senkun vain leviää kuin pullataikina. Ilmeisesti huhujen mukaan tutkintaa vaaditaan laajenettavaksi koskemaan koko Helsingin poliisilaitoksen toiminnan laillisuutta. Näin olen kuullut muutaman asiasta ainakin omasta mielestään perillä olevan tahon esittävän. Kuulemma harmaan talouden yksikössä on liikkunut myös paljon rahaa...

Olivatpa huhut totta tai ei, tulisi oikeuskanslerin käynnistää koko helsingin poliisilaitosta koskeva laillisuustutkinta. Ei kai tästä muuten ikinä päästä eteenpäin, ja Suomi tippuu kolisten maailman korruptiovertauluissa. Ei kai se pomo ole pikkusakin kanssa voinut kaikkia näitä vuosia keskenään hommata ilman että muut huumepoliisissa ja laajemminikin laitoksella olisivat olleet asiasta tietoisia? Jokainen kivi on käänettävä, ja luulenpa että iso luuuta lakaisee vanhan liiton miehet ja uudet voimat pistetään remmiin uudenaikaisen tietoteknologian käyttötaidot hallussaan. Näin kai siinä tulee lopulta käymään, tai sitten maassamme on menty jälleen Haavikon sodan aikaa kuvatessaan esiin nostamaan kollektiiviseen psykoosin, jossa faktat eivät merkkaa mitään...

Ei kommentteja: