11/10/2013

Green Hills of Pattaya

Täällä Pattaylla päättyi Pillerirannikko psykedeelisiin sfääreihin. Itse asiassa kirjoittaessani kirjan lopun en ollut koskaan käynyt Pattaylla, enkä aikonut edes käydä. Nyt olen täällä jo toista kertaa. Pomo ei paikan riemuista jättidiskoineen välitä, mutta hotellin allas ja huone mahdollistavat rauhaisen levon ennen kuin jatkamme pohjoiseen.

Eilen olin illalla Jallen kanssa Suomibaarin karaokeillassa. Lumi teki tietenkin enkelin eteiseen. Kolme pientä Changia, seitinohuita ryyppyjä omasta Smirnov pullosta. Ostan vain pieniä puteleita, vaikka ne maksavat suhteessa paljon enemmän kuin litran puteli. Maksan enemmän vähemmästä. Tähän on elämässäni päädytty.

Kuvasimme jatko-osaa Pattayan pojat II. Saadaan taas roisii settii rantabulevardin pimeältä puolelta, jonne ei öisin kaikki uskalla mennä. Me Jallen kanssa asutaan yöt siellä.

Mulla on Härmästä mukana 5 kirjaa. Kaikki sellaisia joista meillä on himassa hyllyssä kaksi kappaletta. Täällä luen Hemingwayn vanhaa kunnon "Afrikan vihreät kunnaat". Siinä tappaminen on ihanaa ja kaikki kunnot miehet juovat liikaa. Hyvää settii, vaikka tuskin nuorempi väki siitä kauheasti perustaa.

Muita kirjoja matkassa, jotka tänne jonnekin jäävät: Phili K. Dick "Hämärän vartija", E.L. Doctorow "Ragtime", Hemingwayn "Täyttä elämää", Phil Rothin "Portnoyn tauti", Bruce Chatwin "Anatomy of Restlessness". Lisäksi Shanghai Mansionista Bangkokista tarttui mukaan paksu Lonely Planetin Thaimaa opas, mutta sitä emme ole vielä vilkaisseetkaan. Alkaa olla tää maa en verran tuttuu settii. Ehkä Laosissa ja Singaporessa on eri meininki, jos sinne saakka tällä reissulla ennätämme.

Äsken kävin aamun pikku kohmelosta selvittyäni uimassa vajaan tunnin allasta päästä päähän. Lantanassa parasta onkin uima-allas ja aamiaisbuffet, josta hotlassa asuvat ryssäturistit sekoavat. Yksikin ukko otti ainakin 10 nakkia, niin paljon lämmitettyjä kinkkusiivuja kuin kouraan mahtui, 6 paahtoleipää. Sinne se ahteriinsa niitä jäi kiskomaan poistuessamme.

Täällä Pattayalla on vallan helvetisti ryssiä. Osa mainoskylteistäkin tätä nykyä pelkästään venäjäksi. On ne ryssät aika vastenmieleistä sakkia, mutta eipä nuo ole silmille hyppineet. Mutta varmuuden vuoksi: Let´s kill all the Russians too. Tosin suurin osa on ihan tavallista sakkia, joka on pitkään säästänyt päästäkseen tänne ja opettelee turisteeramista samaan tapaan kuin härmäläiset 60- ja 70-luvuilla. Me olemme tätä nykyä siirtyneet kapitalismin frigiidiin vaiheeseen, jossa mikään ei tunnu miltään.

Edelleenkään en kaipaa Suomesta mitään, mutta en kuitenkaan haluaisi muuttaa tänne Aasiaan loppuiäkseni. Koiraa toki on ikävä ja 60 tuumaista taulutelkkua, josta katsoa Nelonen Prolta Oulun Kärppien pelejä. No niitä pääsen katsomaan viimeistään ensi vuoden alussa, kun/jos kotiudumme tältä reissulta.

Ei kommentteja: