9/18/2011

Black Hole List

Musta lista

Itäkeskuksen ravintolamaailman miesten vessa on läntisen Euroopan saastaaisin. Toisena tulee Helsingin rautatieaseman yleinen vessa, joka kuvastaa karmaisevalla tavalla hyvinvointivaltion surkeaa jamaa.

Helsingin koirapuisto-osaston johti tulisi vaihtaa. On vaan vedettty piikkilanka-aidat alueen ympärille ilman mitään kunnollista suunnittelua. Ei valoja, ei vesipistettä, ei kunnon istumapaikkoja, ei salaojitusta; kahlataan märkänä vuodenaikana polvia myöten kurassa.

Suomen sosiaalitutkijat; istuvat kirjastossa lukemassa tekstejä, joista julkaisevat tekstejä, joista seuraavar taas julkaisevat tekstejä... Hong Kongin yliopiston antropologian proffa teki muistaakseni 5 vuotta kenttätutkimusta upeaa kirjaansa ”Chunking Mansions – A Ghetto at the Centre of the World”. Miksi kukaan ei Suomessa enää osaa tai jaksa pistää itseään vuosiksi peliin? Onhan meillä ollut maailmanluokan kenttätutkijoita tyyliin G.A. Wallin, Edward Westermarck, Rafael Karsten... Koko sosiaaalitutkijalössi siis mustalle listalle!

TeleFinland, vapisevaa UrhoTV:n kuvanlaatu, Fiat lippalakeissa koppiauton romua ajavat tomppelit, nyrkkeilytreeneissä kesken kaatuvat, ihmiset jotka antavat kehonsaa ja mielensä rappeutua panematta elukan tavoin vastaan, kansainväliset hotellivälitysketjut jotka lisäävät verot vasta jälkikäteen nettiostoon, Niklas Herlin jonka mielestä sähly on paska peli, tyypit jotka tulevat soutamaan salin laitteella kilpaa ja poistuvat hoiperrellen tajaumatta tappiotaan, vasen olkapää joka meni mäsäksi a) kaatuessani hotellihuoneessa Bangkokissa vuonna 2000 ja b) pudottuani portaat pää edellä alas Helsingin Alpilassa vuonna 2003, mopopojat jotka ovat päristäneet alapuolen laaksossa syysöisin yhtä soittoa vuodesta 1972, Helsingin slummahtanut designviikko ja siihen liittyvät täystörpöt veronmaksajien rahojen pummaajat, aika; se saatana ei veny elämässsäni ollenkaan samaan tapaan kuin Einstein esitti suppeassa suhteellisuusteoriassaan, lähikapakat jotka saavat urheilevat hyvätkin ihmiset juomaan kaljan paskaa, Filippiinien Manila jossa voi joutua lunnaiden toivosssa kidnapatuksi keskellä päivää, lintuflunssa ja denguekuume jotka uhkaavat viatonta matkaajaa Vietnamin tapaisissa mestoissa...

Eniten minua kuitenkin vituttaa tällä hetkellä se, että elämässsäni ei mikään vituta. Paha laatia näitä tuikitarpeellisia mustia listoja kun asiat ovat reilassa. Illalla menen Tapanilan Erän nyrkkeilytreeneihin, olkapää on parantunut pienestä leikkauksesta, ajan sinne fillarilla 4.2. kilometriä Reittioppaan mukaan. En jätä mitään sattuman varaan; palatesssani aion pitää silmät auki ajaessani ylä- tai ala-Malmin torin läpi.

Ei kommentteja: