8/10/2011

Lonely Streets of Hong Kong

Hong Kongin yksinäiset kadut. Tänne siis päättyi vauhdikas elämäni Suomen julkishallinnon hyväksi. Menin liian pitkälle, tulin varomattomaksi. En piitannut varoituksista. Ne käynnistivät lopulta tutkinnan. Yritin käyttää suhteitani, mutta olin tallonut liian monet varpaat. Vaikka kaikki olivat varmoja minulla korkean tason suojelijoita piisaavan, ei niitä tosipaikan tullen löytynyt ensimmäistäkään. Kukaan ei halunnut riskeerata asemaansa hyväkseni muuttuneessa poliittisessa kentässä.

Talon hallitus piti asiastani hätäkokouksen. Minulle oli etukäteen informoitu, että lähden ison kultaisen kädenpuristuksen kanssa tai sitten lähden käräjille puimaan väärinkäytöksiäni. Mieleni teki taistella vastaan, käyttää likaisia temppuja, paljastaa kuvitteellisia riettauksia ja rahojen pöllimisiä vihollisistani. Istuessani kolmatta päivää miettimässä asiaa ginipaikassa päätin antaa kaiken mennä tuosta vaan. En edes tuntenut menettäväni mitään, sillä tilanne Talossa oli ollut kannaltani patti jo pitkään, samat kuviot toistuivat loputtomiin, eikä kenelläkään ollut tajua viheltää peliä poikki.

Niinpä otin taksin lentokenttähotelliin hyvästelemätttä Talon yksinkertaisia ihmisiä, tyttöjä ja poikia. Tein varauksen saman illan Finnairin lennolle Hong Kongiin. Olin ryypännyt raskaasti useamman vuoden, joten viina tulisi olemaan lohtuni Hong Kongin yksinäisillä kaduilla.

10 tunnin lento meni unilääkkeiden ja businessluokan Sianpäägini tarjoilun ansiosta jotenkuten. Iltapäivällä seisoin Hong Kongin lentokentän edessä kosteassa kuumuudessa trooppisten sateiden lentäessä samaan tyyliin nopeasti kaupungin yli kuin Tyynenmeren toisella laidalla San Fransiscossa. Otin punaisen taksin ja ajoin tuttuun hotelliin Island Pacificiin Hong Kongin saarelle. Otin saman huoneen samasta kerroksesta kuin ennenkin. Huoneessa avasin television ja katsoin paikallisia uutisia lähettävää kanavaa. Avasin kännykkäni ja tekstarit alkoivat piipata huoneessa. Suljin puhelimen ja keitin sen roskikseen. Minulla oli nyt piuhat irti entiseen elämääni. Enkä aikonut niitä enää koskaan yhdistää. Katsoin ikkunasta avutuvaa pilvenpiirtäjäviidakkoa ja tiesin olevani pelistä pois. Kukaan ei enää kaipaisia tai pelkäisi minua, pian minut unohdettaisiin. Onneksi minulla oli jemmassa rahaa jolla selviäisin pitkään. Ja kun rahat alkaisivat loppua voisin hypätä kommari Larvan tavoin pilvenpiirtäjän ikkunasta katuun.

Illalla kävelin hotellin läheiseen kiinalaiseen ravintolaan. Se oli karu mesta, tarkoitettu oikeille kinuskeille. Söin porsaanlihaa, tai yritin syödä. Sitten kävin ostamassa supermarketissa useamman pullon Sianpääginiä. Ostin myös suklaata, jotakin olisi hyvä välillä tunkea kitaan. Palasin Island Pacificiin jatkamaan Hong Kongin uutisten tuijottamista. Ne pyörivät ssmana settinä ottaessani ginimoukkuja. Tunsin maailman ruudussa pyörivän entiseen malliin turvallisen ennustettavana, vaikka en ollut enää osa sen suhaamista edes takaisin. Tänne tämä kaikki kaahaus sitten päättyi, naurahdin mielessäni. Johan sitä piisasikin. Parasta jäädä tänne odottamaan mitä tulemaan pitää. Ehkä saan joskus vielä idean jostakin joka innostaa. Tai sitten tämä on luku romaanista ”Pitkä valmistautuminen kuolemaan”.

Ei kommentteja: