8/12/2011

After the Show: Last Drop Outs of the Night

Englund siis sekoili hommansa Talossa ja Jussi Apila sai jo aikoja sitten lähdöt yliopistolta. Nyt hänet on häädetty maksamattomien vuokrien takia myös kämpästään Helsingin Pöxymäessä. Kumpikin vannoo kostoa. Varatoimari Leif Englund aikoo paljastaa sähkökirjassaan Talon väärinkäytökset. Jussi Apila aikoo kertoa synkkiä salaisuuksia asuintalonsa kusipäistä, jotka yhdistyivät häätäkseen hänen Pöxymäen ikuisilta kukkuloilta. Siinä samassa hän kertoo elämänsä vaiheista mm. Helsingin Alppilassa, yliopistolla pannumyssykossun tahdissa, frendeistään Pöxymäessä.

Mutta jääkö tämä vain puheeksi? Eipä taida, molemmilla on jo muistitikuilla satoja sivua tekstiä hyvinvointivaltion historiasta omalta kohdaltaan.

Englund mm. paljastaa teoksessaan "Yksinkertaiset ihmiset" mitkä tapahtumat osaltaa saivat Talon hallituksen ja johtoryhmän salakavalasti luopumaan hänen tukemisestaan:

http://poxymaenkoirapuistot.blogspot.com/

Eli hän siis kävi hakkaamassa tämän ikuisen riesansa työkkärin tarkastaja Pelkosen (juttu löytyy skrollaamalla alaspäin). Ennen tästä ei olisi seurannut potkuja, mutta vihervasemmiston vallattua salakavalasti työsuojelun ja poliisin johtopaikat, ei Englund selvinnyt tällä kertaa kuin koira veräjästä.

Mitä taas tulee Jussi Apilaan, menetettyyn Suomen tieteen suurmieheen, on vaikeampi uskoa hänen julkaisevan sähköisesti tai vanhanaikaisesti paperilla mitään tosi järisyttävää, vaikka hänelläkin alkaa olla kasassa juttu elämästään hyvinvointivaltion reunalla.

Kaverit ovat päätyneet asumaan samaan hotelliin Island Pacificiin Hong Kongiin. Englund naukkailee ginimoukkuja katsoen jatkuvasti uutisia syytävää paikallista uutiskanavaa. Apila hortoilee kaupungilla uhkaillen ja pelotellen paikallista väkeä. Etsinee kohtaloaan, koska hänelläkään ei ole enää mitään paikkaa minne mennä, tai paremminkin minne hän haluaisi mennä. Sekaisin taitaa raukka olla päästään. Tämän osoittaa videoklippi jonka hän oli lähettänyt minun, Kaikkitietävän kertojan, sähköpostiin:

Ei kommentteja: