3/19/2009

My Worst Journeys

Mä en mene enää ikinä Kanarialle, se on saletti. 6 vuotta sitten matkustin 2 viikoksi Las Palmasiin ja vedin jo koneessa niin kovat kännit, että mut kannettiin suoraan kentältä sairaalaan. Sieltä päästyäni sama meininki jatkui; sammuin kuulemieni selitysten mukaan keskelle katua ja koska matkavakuutus oli voimassa kärrättiin mut taas lasarettiin, josta mulle ei jäänyt kummallakaan kertaa mitään mielikuvaa.

Kun vähän tokenin kirjoittelin kaikenlaisia sairaalakuitteja, joilla sairaala putsasi vakuutusyhtiön meikäläisen sijasta. Meikäläisen putsaisi keskellä yötä Las Palmasin uimarannalle pesiytyneeseen pummi- ja narkkarilaumaan kuulunut nainen, joka näki mun laskevan euroja ja juoksi ohi napaten about 1000 eukkoo matkaansa ja katosi yön pmeyteen. No ei se mitään, hain seinästä lisää rahaa ja Catalina yms. aukion ravintoloitisija oli jokun kepin kanssa vastassa kun meikä tuli ottaan aamulla viinoja, olin kuulemma riehunut siellä siihen mallin. Onneksi hotlan viereisen kapakin omistaja oli hyvä ihminen ja pisti kaljastoben heti pöytään kun näki meikäläisen tulevan aamulla heräilemään.

Kaksi viikkoa täyttä sumua. Kerran ajoin parin suomalaisen tyypin kanssa vuokratulla autolla pahamaineiselle Playa des Inglesille, siellä oli hiekkaa ja siellä olisi varmaan ollut paljon mukavampi törttöillä kun siellä ei olla niin tiukkapipoja kuin Las Palmasissa. Jamppa Tuominenkin kuulemma siellä asusti viime aikansa veneen alla ja viinaa oli piisannut...

Mutta Las Palmasiin en matkusta enää ikinä, vaikka Irwinillä on se tajuttoman hyvä biisikin siitä, jossa ukko säästi ja sai lopulta bungalowin Las Palmasista.

Pietarissa tuli myös vaikeuksia kun olin hotellissa änkyräkännissä vuonna 2002 heinäkuussa. En päässyt koko aikana hotellista ulos, niin kovasti juottivat mulle länsimaisia kalliita viskejä. Tuleva vaimoni hankki oman huoneen noin 2 tuntia saapumisemme jälkeen kun näki eka kertaa meikäläsitä talutettavan sukkasillaan kahden virkailijan avulla huoneeseen.

Suomen asemalla hän oli sitten junan lähtiessä takaisin stadiin nähnyt meikäläisen tulevan viime hetkellä ja panevan maaten laiturille kun ei jalat enää kovan turisteeraamisen jälkeen kantaneet. Hän oli selittänyt asian konnarille joka oli vodkaturisteihin tottunut ja kantoi minut jollakin opilla diplomaattivaunuun lepäämään. Riihimäellä heräsin ja tajusin että eipä ollut hääppö mesta se Pietari.

No pari vuotta sittten kävin siellä vaimon kanssa uudestaan. Nyt siellä oli parempi meininki. Tuli kierrettyä nämä ermitaasit, iisakin kirkot, nevski prospektit sun muut. Hyviä kapakoita ja ruokaloita pilvin pimein ja meno jatkuin läpi yön. Kukaan ei edes keikannut, vaikka otimme lennosta niitä paikallisten ladan rämiä, jotka veivät halvalla minne tahansa.

Ainoa häiriö oli että sain metrossa sakot kun kuvasin videokameralla, oli kuulemma vastoin lakia. Sakko oli 3 euroa, joten maksoin sovinnolla, sillä oli miliisin tilin keräämispäivä ja olin saanut varoituksen että kandee heti maksaa tai homma voi tulla todella kalliiksi ja joutua Siperiaan kuokkimaan suota. Pietariin menen takuulla jos henki ei heitä, mutta Las Palmasiin en koskaan.

Burman pääkaupunkiin Rangooninkaan ei mieli tee, siellä on jotenkin ankea meininki. Salaisen poliisin tyypit koko ajan seuraamassa ja urkkimassa minkä sortin vakooja olen ja minne se kauan odotettu jenkkien maihinnousu Myanmariin tulee, jonka pelossa siirisivät pääkaupunginkin viidakkoon rannikolta. En mene ennen kuin alkavat ihmisiksi ja pistävät juntan tyypit lukemaan tiilenpäitä!

Ei kommentteja: