11/24/2008

Unknown Generation 1990´s

Kun kerran pistin sen kovalevyn paskaksi ja luulin päässeeni koko elämäni fragmentaarisesta jälkijättöpaskasta eroon, erehdyin pahemman kerran. Kaikki nettiin tallentamani sivut on säilössä monissa arkistoissa, jotka tallentavat kaikki webbisivut niin pitkään kunnes bititkin räjähtävät.

Silloin tosin ihmiskunnasta ei enää ole jäljellä ulkoavaruuden muukalaisille kuin sattumalta löydetyt kännykällä kuvaamani papyrysvideot eri puolilta maailmaa. Niiden perusteella sitten rekonstruoidaan tästä ihmisen asuttamasta lyhyestä välivaiheesta historia, jonka keskeinen ja ainoa merkittävä vaikuttaja on Jussi Apila niminen mielenhäriöihin ja vainoharhoihin taipuvainen pikkurikollinen.

Mutta vielä löytyy, ja kun tänkin tähän panen, löytyy se taas lukemattomista uusista bittiarkistofaileista. Sitaatit lienevät vuodelta 1998 tai 9...

Tuntematon sukupolvi.

Loppuviikko öljyn trading-markkinoilla oli hiljainen. Vieläkään ei ole kunnolla toivottu Nesteen viime vuotisista töppäilyistä. Kaikki unohdetaan kuitenkin kohtuullisen nopeasti, jos luvassa on kohtuullisia voittoja. Pieni siivu siitä sivusta.

Koska oli hiljaista ja olin vierotushoitoni siinä vaiheessa, jossa hortoileminen ei tule kysymykseen, aloin lukea toimistossa jostakin saamaani kirjaa. Se oli hillitön ja hauska. Sen oli kirjoittanut Douglas Coupland. Nimeltään teos oli "Tuntematon sukupolvi. Tarinoita kiihtyvästä kulttuurista". Päätin kirjoittaa seuraavat sitaatit muistikirjaani. Ehkä löysin niistä itseni, tai sen mitä jollekin toiselle on tapahtunut.

"Erittäin erittäin hyvä ja erittäin erittäin huono ei milloinkaan kestä kovin kauan."

Douglas Coupland: Tuntematon sukupolvi

MUKATYÖ: Pieni palkka, pieni arvostus, pieni itsekunnioitus, pienet edut eikä lainkaan tulevaisuutta tarjoava palvelualan työ. Tyydyttävä uravalinta useimpien niiden mielestä, jotka eivät tätä työtä ole koskaan tehneet.

Douglas CouplandKÖYHIEN JETSET: Ryhmä ihmisiä , joka tyydyttää kroonista matkustusvimmaansa vakituisen työn ja asunnon turvaaman vakaan elämän kustannuksella. Taipumus tuhoon tuomittuihin ja erittäin kalliisiin puhelinkeskusteluihin perustuviin ihmissuhteisiin, usein Serge- tai Ilyana-nimisten henkilöiden kanssa. Taipumus keskustella juhlissa lentoyhteiöiden bonus-ohjelmista.

D.C.BRASILIAATIO: Kasvava kuilu rikkaiden ja köyhien välillä ja siitä johtuva keskiluokan katoaminen.

D.C.VALTAHALVAUS: Toimistohierarkioiden taipumus hajottaa ja ehkäistä tuore asioiden ilmaisu.

DoCo

KAKSIKYMPPISEN HERMOROMAHDUS: 20 -30-vuotiaana koettu henkinen romahdus, joka johtuu usein sekä kyvyttömyydestä elää koulun tai järjestelmien ulkopuolella että oivalluksesta ihmisen pohjimmaisesta yksinäisyydestä maailmassa. Johtaa usein apteekkituotteiden rituaaliseen käyttöön.

DouCou"Sinun on valittava tuska tai yksitoikkuus"

Douglas Coupland

"Erotisoi älyllisyys."

dc"Silloin kun ihminen kuuluu keskiluokkaan, hänen on hyväksyttävä se tosiasia, että historia ei piittaa hänestä. Hänen on hyväksyttävä, ettei historia koskaan juhli hänen aikaansaannoksiaan eikä sääli häntä. Se on hinta, joka maksetaan päivittäisestä mukavuudesta ja hiljaisuudesta. Tämän hinnan vuoksi onni on streriiliä; suru ei herätä sääliä."

Douglas Coupland

Takaisin Ihmeelliseen elämään

Ei kommentteja: