11/20/2008

Tricky Night In Helsinki

Sitä mä vaan haluun vielä sanoo, että mäkin haluun Franz Biberkopfin tavoin elämältä muutakin kuin voileipiä. Eilen Nosturissa loistosetin heittänyt Tricky on myös syönyt elämässään paljon "leipää", mutta on ny ilmeisesti paastolla. Se niinku sopii sille ruskettuneelle Anthony Kiedisille, ja on myös tehnyt musaa yhdessä Red Hot Chili Peppersien kanssa. Jos mun pitäis sanoa, ja pitäähän mun, oli tää vuoden paras liveakti jonka näin. Se mun lista parraasta paskimpaan mennee näin:

1) Tricky Nosturissa
2) Neil Young Hart Wallissa
3) Kake Röyhkä ja Riku Mattila Huvilateltassa
4) American Music Club Tavastialla
5) Spiritualized Tavastialla
6) Bon Dylan Hart Wallissa

Oon pysytelly viime ajat liikkeellä, jalat kramppaa, paino laskee, kunto nousee. Siellähän mä Berliinin Alexanderplatzilla tajusin, että saksalaiset on mukavaa tavissakkia joka syö maailman hirveintä sapuskaa, currywurstia rasvaperunoilla. Ja on siellä kunnollistakin sapuskaa vaikka kuinka, mutta sitä currypaskaa ne tykkää vetää aamun palaksi ja illan lopuksi.

Ja Oulussakin pyörin, ja siellä ei mittään, ei niin mittään. Luonto kuollut kuin mykän laulua, ja ihmiset poteroissaan käymässä kolmatta maailmansotaa, ei ketään, ei missään. Mutta koska sisäasiainministeriön poliisiosasto säännöllisesti on kiinnostunut tekemisistäni, ja vaikka suurin osa senkin pumpun hakusanoista liittyy eduskunnan tavoin pornoon, sanonpa vaan: Suomi on sarvikuonojen maa. Siinä se tuli, mite suu ny pannaan?

Sen verran voin vielä huikata, että meni toi kovalevy säpäleiksi koneesta, ja kun sitä elvyttelin katos kymmenen vuoden tekstit, kuvat, Videot, musat. Suitsait, suitsait katosivat. Kai niistä suurimmasta osasta on kopiot jossakin, mutta mun mielestä ihmisen tarttee aina välistä putsata pöytä. Alottaa niinku tyhjältä taululta, yrittää olla sanomatta ja tekemättä enempiä. Ja totta tosiaan, se on ny uusi alku meikäläisen elämässä. Puuronkin jätin aamusta poes kun Tapani Kansa sanoi Iltalehdessä, että hiilihydraatit on turhaa energiaa. Sen mielestä ihmisen kunto 80 prossaa sapuskaa, 10 liikuntaa ja loput 10 stressin hallintaa (ja siihenhän ne ihmiset etupäässä simahtaa, vaikka ei sekään kuulu mulle).

Mun mielestä se Franz Biberkopf olisi todellakin ansainnut elämältä muutakin kuin voileipiä.

Ei kommentteja: