10/05/2007

Sort of Homecoming...

Asiat menivät totaalisen vituroilleen Aasiassa. Okei, poltin kumia, ajoin isoa pyörää, törmäsin moottoripyörataksiin, selkä pamahti lopullisesti. Istuin asiaa ihmetellen pari päivää Top Northin baarissa imien viskiä tuskiini. Kahden päivän jälkeen menin sairaalaan ja sain kipupiikin. Uskoin kivun hellittävän ja voivani jatkaa katoamistani viidakon uumeniin.

Kolmen päivän päästä olin juonut majatalon kuivaksi viskistä ja jouduin tunnustamaan tosiasiat. Menin takaisin sairaalaan. He halusivat ottaa minut osastolle, mutta en kuitenkaan vieläkään katsonut olevani laitoskamaa.

Lääkäritakkiset tyypit kuvasivat selkäni ja ottivat kaikki mahdolliset kokeet sisuskalujen mahdollisten vammojen toteamiseksi. Selästä löytyi entisten lisäksi jotakin epäselvää, sisuskalut olivat kunnossa. Kaikki arvot huippua, maksa-arvot ainoastaan lievästi koholla syystä jota en voinut viskeissäni millään käsittää.

Kun en suostunut jäämään osastolle, sain pussillisen stydiä medisiiniä. Otettuani niitä nukuin kaksi päivää. Ruusut kukkivat vahvoissa opiaattiunissani. Pomo oli huolestunut stadissa katoamisestani ja onnistui jotenkin jäljittämään minut. Saatuani puhelun hotelliin tajusin mömmöistä huolimatta, että matkan jatkaminen ei näissä tuskissa olisi mielekästä, eikä tulisi edes onnistumaan. Muuten olisin tällä hetkellä jo Kuala Lumpurissa.

Majatalon matkatoimisto hankki minulle ensimmäisen mahdollisen paluuflapan. Hätä ei lue lakia, jouduin nöyrtymään maailman vittumaisimman lentoyhtiön Finnairin kyydittäväksi. Seuraavana aamuna minut kuskattiin lentokentälle ja lensin Chiang Maista ekaksi Bangkokiin, sieltä päiväkoneella Helsinkiin. Kolmen kuukauden seikkailuni Aasian eksotiikassa koki nolon lopu kahden viikon resuamisen jälkeen.

Vaikka sain istua yksin kokonaisella penkkirivillä, ei vihani Finnairin väärinkäytöksiä kohtaan laantunut. Heti kun kykenin rustasin kammottavan paljastuksen yhtiön väärinkäytöksistä Hesarin sähkökeskusteluun:


"Finnairin henkilöstön piratismi kuriin!
Jussi Apila | 28.9.2007 15:49

Valtio sääti viime vuonna piratismin vastaisen lain. Loistavan esimerkin lain noudattamisesta tarjoaa Finnairin Aasian lentojen henkilöstö. Olen saanut lukemattomia kertoja todistaa kuinka koneeseen mennessään porukka kantaa selkä vääränä piraattilaukkuja ja muuta kamaa koneeseen. Esimerkiksi viime tiistaina Bangkokin lentokentällä Mulberry-nimisen piraattilaukun nimen saatoin jopa erottaa erään lentoemon kantamuksista.

Valtion lentoyhtiön henkilöstö näyttää siis oivaa ryhdikästä esimerkkiä maamme piratismin vastaisesta taistelusta. Ja minne Aasiasta roudattu kamaa päätyy. Katselkaapa joskus huuto.netin muotitarjontaa...

Finnairin henkilöstön toiminta todistaa uuden piratismin vastaisen lain täydeksi humpuukiksi, joten kaikki vaan entiseen malliin kantamaan piraattituotteita kotomaahan valtion rälssin tavoin!"

Lentoemot vastasivat uhkaamalla tarjota minulle ilmaiseksi menolipun pysyvästi huishelvettiin tästä maasta häiritsemästä heidän hämäräbisneksiään.

Helsinki-Vantaalla hoipuin reissusta rähjääntyneenä pelkän käsimatkatavaran varassa. Tullin epäilykset heräsivät. Läpivalaistuaan kassini he eivät millään uskoneet, että joku voi saapua kahden viikon jälkeen Thaimaasta ilman minkäänsortin ostoksia. Lääkkeet ja kamerat herättivät heidän kiinnostuksensä, mutta vedettyään vesiperän he joutuivat hämmentyneinä tilanteesta luovuttamaan. Pomo kuskasi minut kämpille. Heti kun tulin tolkkuihini rustasin Hesarin sähkökeskusteluun vittuilut myös Finavialle:

"Finavia: Matkustaja vastaa itse tavaroistaan turvatarkastuksessa
Matkustaja on pääsääntöisesti itse vastuussa käsimatkatavaroistaan, jotka hän jättää lentokentän turvatarkastuksen läpivalaisuhihnalle. Finavian lentoasemaliiketoiminnan johtajan Reijo Tasasen mukaan turvatarkastuksen virkailijat eivät käytännössä kykene seuraamaan, päätyvätkö tavarat läpivalaisun jälkeen niiden oikeille omistajille.

Lue lisää: Helsingin Sanomat 4.10.2007 19:36

Ei mene läpi oikeudessa
Jussi Apila | 4.10.2007 20:11

Terveisiä vaan Finavialle, oikeudessa em. selitys ei mene läpi! Vastuussa on tasan tarkkaan tarkastuksen suorittava taho, jonka vaatimuksesta matkustaja joutuu luovuttamaan vehkeensä läpivalaistavaksi.

Maailmalla on kovin tuttua, että varkaat tietävät turvatarkastuksen tajoaman mahdollisuuden pölliä tietsikat yms. Miten ihmeessä esim. ruumiintarkastuksessa oleva matkustaja voisi olla vastuussa kamojen kadotessa liukuhihnan päästä? Tasasen näkemys on suorastaan törkeä ja kuvaa kuinka lainopillisia tulkintoja Suomessa tarjovat tahot, joilla ei minkään sortin asiantuntemusta tuomioistuimeen verrattuna ole."

Lähetän sairaalalaskut ja käyttämättömät peruutusoikeudettomat lentoliput vakuutusyhtiöön, valmistautuen myös kirjoittamaan vastineen heidän väärinkäytöksistään ja vaihtamaan vakuutusyhtiötä. Toistaiseksi vakuutusyhtiö on kannaltaan viisaasti pysytellyt hiljaa.

Selkä on paluuni jälkeen edelleenkin paskana, tajuan kerrankin osanneeni vetää oikean johtopäätöksen, vaikka syksyn pimeneminen pimentää jälleen myös ihmisten päiden hehkulamput. Valtavasti turhaa masennusta, ahdistusta, paniikkia, joka pitäisi kieltää lailla. Tässä ensivaikutelmani Suomesta. Päätän lymytä kämpän seinien suojassa loppuelämäni- joka ei Finavian lähettämän uhkauksen mukaan tule olemaan pitkä eikä hohdokas - bunkkerissani tuijottaen jättitelkun kaikkia mahdollisia kanavapaketteja. Lataan koneelle Joostin, 250 nettitelkkukanavaa, varmistuakseni ettei aika vuosien saatossa pääse tulemaan pitkäksi.

Huomaan jonkin demareiden aviisin siteeranneen Jussi Apilan definitiivistä analyysia viihdefilosofi Pekka Himasesta. Kovasti on Jussi sen perusteella rutannut uudesta Suomesta unelmoivaa ylipainoista partajeesusta. Mikä sitä Jussi Apilaa oikein vaivaa? Eikö hän tykkää suomalaisista? Miksi hän uhoaa kännissä antavansa Suomelle ainoastaan potkut persuuksiin? Ehkä hänellä on selän ohella jokin muukin paikka pipinä?

Yritän tuskissani nukkua vaihtelevalla menestyksellä. Pystyssä olen varhain ja kuulen Hesarin desantin hiipivän pudottamaan aviisin luukusta ennen viittä. Avatessani sen otan välittömästi pultit lukiessani Helsingin yliopiston ja Työterveyslaitoksen humpuukitutkimuksesta. Sen mukaan nukkuminen on kellontarkkaa työtä; huonosti käy liian vähän tai liian paljon nukkuville. Ja ei kun senttaammaan Hesarin sähkökeskusteluun:

"Tutkimus: Noin 7 - 8 tuntia nukkuva elää pisimpään
Sekä liian lyhyt että liian pitkä yöuni saattavat lyhentää elämää. Työterveyslaitoksen ja Helsingin yliopiston tutkimuksen mukaan lyhytunisten kuolleisuusriski oli miehillä neljänneksen ja naisilla viidenneksen suurempi kuin keskivertonukkujan.

Lue lisää: Helsingin Sanomat 4.10.2007 10:48


No jopas jotakin!
Jussi Apila | 4.10.2007 20:34

En tiedä menetelmiä joilla tutkimus on tehty, mutta sen johtopäätökset ovat kyllä liian yleistäviä. Ihmiset kun ovat yksilöitä, joilla on geneettisiä yms. eroavaisuuksia. Erot näkyvät myös tarvittavan unen määrässä. Tämä lienee tavalliselle kansalle päivänselvää, mutta tutkijoille näköjään ei.

Lisäksi tutkimuksessa esitetään unilääkkeiden säännöllisen käytön lisäävän kuolemanriskiä kymmeniä prosentteja. Eikös niitä lääkkeitä yleensä käytetä, kun on psyykkisiä yms. ongelmia. Entäpäs jos ne selittävätkin lisääntyneen kuolemanriskin? Jos ei, syyllistyvät lääkärit hitaaseen tappoon päivittäin määrätessään unilääkkeitä ihmisille. Tämä ei tosin liene kaikkien terveyskustannuksista huolta kantavien näkökulmasta enää edes mikään rikos.

Telkussa menee täysdorka sarja, jossa ennustetaan ihmisten elinikää ja pyritään saamaan sitä ylös tarveellisillä elämäntavoilla. Kukaan täysijärkinen ei usko, että elinikä voidaan näin tarkasti ennustaa.

Sama voidaan sanoa tämänkin tutkimuksen tuloksista; ei ole mielekästä alkaa rassaamaan liiaksi pääkoppaansa kuolemansa hetkeen liittyvällä problematiikalla. Huonostihan meille kaikille lopulta käy, mutta eikös elämän pituuden ohella myös sen laadulla ole merkitystä? Taidanpa ottaa nokoset ja valvoa päälle koko yön!"

Selaan lehteä eteenpäin ja huomaan asuntokriminaaliministeri Vapaavuoren jatkavan jo nuorena valitsemallaan linjalla. Tyyppihän on vasta tuomittu pahoinpitelystä, myymälävarkaudesta ja rattijuopumuksesta:

"Vapaavuori kiistää Ylen jääviysväitteet
Asuntoministeri Jan Vapaavuori (kok) kiistää Ylen A-studion jääviysväitteet. Hän vetoaa Helsingin kaupungin lakimiesten kantaan. Ylen esittämät jääviysepäilyt kohdistuvat Vapaavuoren toimiin Helsingin liikuntalautakunnan johdossa.

Lue lisää: Helsingin Sanomat 4.10.2007 13:49

Vapaavuori ei ensikertalainen
Jussi Apila | 4.10.2007 15:22

Kyseinen herra on saanut nuorena oikeudessa tuomion pahoinpitelystä ja näyttää jatkavan lain reunalla taapertamistaan. En usko pätkääkään hänen selityksiään, sillä jokainen tajuaa mikä on ollut jälleen kerran homman nimi.

Muualla länsimaailmassa asia otettaisiin välittömästi tutkintaan ja ministerin postilla istuisi tuota pikaa joku toinen. Hän ehkä ymmärtäisi jotakin jääviyssäännöksistä ja tietäisi minkä yhtiön hallituksessa istuu ja mitä kyseisessä puulaakissa on meneillään. Vapaavuoriahan antaa ymmärtää, että ei ole edes ollut perillä liikuntalautakunnan päättämistä asioista. Uskoo ken tahtoo...

Kuka lakimies ja missä?
Jussi Apila | 4.10.2007 15:42

Vapaavuori yrittää näköjään vanhaa kikkaa, on kuulemma saanut vapauttavan tulkinnan "Helsingin kaupungin lakimiehiltä". Kuka lakimies ja missä? Kaupungilla on sata lakimiestä, eikä heidän mahdollisesti pikaisesti asiasta antamilla "tulkinnoilla" ole asian kannalta mitään merkitystä.

Vapaavuori voisi tosiaankin tuoda esiin kuka oli lakimies ja minkälaiset perustelut tähän "vapautukseen" jääviyskysymyksestä tämä antoi? Olisi meinaan kovasti hyödyllistä asian kannalta... "

Tämän jälkeen poltan naapureiden iloksi Hesaripinon parvekkeella. Parvelasien sulaessa kuumuudessa tajuan, että olen jälleen tipahtanut keskelle täysdorkien ihmisten asuttamaa kylmää, märkää, pimeää hullujen huonetta. Tajuan olevani ainoa täysjärkinen ihminen tällä planeetalla. Alan katsella netistä lentoja. Volare veisi Milanoon halvalla, mutta siellä on vittumainen meininki. Air Lingus aloittaa lennot Dubliniin, siellä voisi jopa viihtyä. Air Baltic lennättäisi halvalla Riikaan. Dollar is all time low, New York Cityn talven tylyyttä pilvenpiirtäjäkanjoneissa voisi käydä pitkästä aikaa katsomassa.

Mutta selkä on selkä on selkä, Gertude Steinin filosofista slogania mukaillakseni. Luulenpa, että realistista on panna krooninen matkailu jäihin ja keskittyä opettelemaan kävelemään jälleen ihmiselle ominaisessa pystyasennossa.

Muuten mulla on mennyt ihan kivasti.

1 kommentti:

Kara Mesude kirjoitti...

konulu pornolar, konulu sikiş konulu porno konulu porn.
olgun sexler, olgun pornolar olgun porno olgun porn.
anne kız sikişi, anne kız pornolar anne kız porno anne kızı ile sex.
anne pornosu, anne pornolar anne porno anne porn.