10/11/2007

Island of Lost SoulsKipua on kestänyt jo viikkoja. Teräsvartaloni ei ole enää terästä. Keväällä meni polvesta nivelsiteet ja nyt selästä kaikki mahdollinen. Illalla känkkään dr. Muzan avustamana läheiseen Heseburgeriin. Nousukausi on kiihkeimmillään, vetelee viimeisiään. Ovessa olevassa kyltissä haetaan työntekijöitä paistamaan hampurilaisia. Mietimme hetken, mutta koska en tykkää hampurilaisista, hylkäämme ajatuksen.

Jalkapalloileva nuoriso täyttää Pöxymäen kentät. Talveen valmistaudutaan, fudiksen kuplahalli on pystytetty. And I really don´t know what to think about all this? Puhelemme dr. Muzan kanssa siitä kuinka lehtimyyjät käyvät syksyn pimetessä kiivaina kimppuumme sikahyvillä tarjouksilla. Levikin tarkastuksen uhatessa on tilaajaluvut kaunisteltava näyttämään mahdollisimman suurilta. Itse armahdin SanomaWsoyn ilmestymisestään asti raskasta tappiota tehnyttä Taloussanomia tilaamalla lauantain numeron. En tiedä mitä lisäarvoa se tuo elämääni, mutta lupaus tilauksen automaattisesta päättymisestä tilausjakson jälkeen kuulosti kohtuulliselta.

Dr. Muza on puhuttu ympäri tilaamaan synkästi inhoamani Image-lehden. Bonuksena hän saa Köpiksen matkaoppaan. Kun palaan luukkuun kuulen Pomonkin tilanneen Imagen. Hänkin saa bonuksena Köpiksen matkaoppaan.

Selkää on doupattu monenmoisin särky- ja tulehduskipulääkkein. Tulos on lievästi parempaan päin. Tutkittuani netistä kaiken mahdollisen selkävammoista tiedän ettei sen kummempaa juuri ole tehtävissä. Röntgenkuvaus auttaa harvoin. Sama pätee tietokone- ja magneettikuvauksiin. Fysioterapia saattaa lievästi auttaa. Leikkaukseen turvaudutaan äärimmäisen harvoin. Pitää vain voimien mukaan pysytellä liikkeellä. Jos jää makamaan voi käydä, että ei enää koskaan nouse.

On tässä selän jumurissa koomiset piirteensäkin. Olen aikani kuluksi tilannut kaikki sähköpostiosoitteeni täyteen ulkomaisten lehtien e-lettereitä. Luultavasti selän parantuessa dellaan ne nopsaan informaatiovirtaan tukahtuneena. But world is not far anymore, it don´t even live in your neighbour, it has moved to you place permanently, I guess. Vaikea juttu joka vaatii pohtimista on, että kun voi lukea haluamansa jutut englanniksi, miksi hukata aikaansa suomenkielisiin? Ne ovat kalpeita referaatteja maailman laatulehtien joukossa. Hesari on täysin ponneton, eikä eilen verkossa ilmestymään alkanut Uusi Suomi tunnu blogien lisäksi tarjoavan kuin samat joka tuutista puskevat tietotoimistojen uutiset.

Pitäisi vissiin vetää pää täyteen kossua. Sen jälkeen voisi unohtaa kaiken kivun, kaiken kaikesta lähtemällä tappelemaan Pöksymäen baariin entisten seiloreiden kanssa. Siellä ei taatusti selittelyt auttaisi, eikä pois pääsisi kuin henkiin jääneet. Kuolleet kuskattaisiin yön hämärissä vanhaa tyyliin Ämmässuon kaatopaikalle. But I must admit, that I´m not gonna be one of them.

Ei kommentteja: