4/26/2007

You Ain´t Seen Nothing Yet by Pekka HimanenAvaan telkun iltapäivällä ja siellä se kristusperkele istuu turpeana moosesparrassaan. Hän hikoilee, hänellä on roimasti ylipainoa. Hän on Pekka Himanen esittelemässä uutta kirjaansa "Unelma Suomesta". Änkyttävä viihdefilosofi jatkaa nonstophöpötystään veronmaksajien rahoilla; nyt olisi semmoinen renesanssin tapainen saatava aikaan Suomeniemellä tai keskinkertaisuus maan perii! Esimerkiksi Himanen tarjoaa sata vuotta sitten kukoistanutta Tuusulanniemen taiteilijayhteisöä.

Luovuuden evankeliumin täydentää luovuudenprofeetta Pekka Himanen lukemalla änkyttäen uudesta pläjäyksestään runonsa "You Ain´t Seen Nothing Yet".

- Jee, jee, kommentoi luovuutta ikänsä tutkinut "keskinkertaiseksi yliopistotyöntekijäksi" itsensä esittelevä professori Kari Uusikylä svengiveljen lahjakkuudeltaan alakoulutasoista "runoa".

Himanen torjuu kuitenkin kaiken kritiikin oppi-isältään Esa Saariselta omaksumallaan silmänkääntötempulla: Onko negatiivisuus sitten muka parempi ratkaisu kuin liittyä luovuuden taivaalliseen laulukuoroon? Usein on, olen yhä vakuuttuneempi hänen pölinöitään kuunnellessani.

Jossakin kytkennässä on totta tosiaan tapahtunut sekaannus, tai suomalaiset ovat todellakin tulleet hulluiksi. Huippuyliopisto on päätetty synnyttää maahamme julistuksella. Voimat eivät siihen tule toki ikinä riittämään, mutta Himasen höpötys palvelee eräiden hallintomiesten tarpeita kaapata aloite käsiinsä ja lisätä opinahjojensa rahoitus kaksinkertaiseksi. Eikä tässä ole mitään vikaa, vikaa on vain Pekka Himasen yläkopassa, joka meni sekaisin hänen raapustettuaan kimpassa Manuel Castelsin kanssa pari tietoyhteiskuntaopusta miljardin vastaavan semanttista tyhjyyttä kumisevan opuksen sekaan. Niitä lukevat vain virkamiehet ja itseään kaikilta mahdollisilta suunnilta kouristuksenomaisesti etsivät keski-ikäiset naiset.

You ain´t seen nothing yet! kuuluu Himasen uskomattoman alkeellisen ajattelun tunnuslause. Vanhan rockbiisin sanojen lainaaminen ei mielestäni osoita kummoistakaan luovuutta, mutta jokaisen on taaperrettava omien keskinkertaisten kykyjensä mukaan...

Soitan Yleisradioon ja vaadin lupamaksurahoja takaisin moisen skeidan syytämisestä viattomien urheilevien hyvien ihmisten häiriköimiseksi. Vannon tekeväni rikosilmoituksen kotirauhanrikkomisesta, jos Himanen vielä näyttää turpean naamansa olohuoneessa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ennen kysyttiin, missä on pihvi, mutta nyt taitaa olla Himaselta hukassa sekä lautanen että lisukkeetkin.

Mistä näitä esasaarisen perinneyhdistyksen jäseniä oikein sikiää ja kuka heitä kaipaa?

Kiitokset hyvästä kirjoituksesta. Suomen kansa on takanasi!