3/14/2007

Monkey Makes the Dirt Go AroundNyt sitten elellään suhdannehuipun sitä vaihetta, jolloin kaikki lähtee eräiltä käsistä. Fiksut ovat jo hankkiutuneet riskibisneksistä eroon, taksikuskit ostavat johdannaisia. Vanha vitsi, ja uusi myös.

Pastori on joutunut nousukauden uhriksi; pankki on kuulemma myynyt hänen roskalainansa perintätoimistolle. Sieltä on otettu häneen yhteyttä. Ei enää pankin velkaorjuutta, ei korkoa, eikä edes korkoa koron päälle! Pastori on vain hyvä ja maksaa edes jotakin. Kaikki lyhennykset menevät velkäpääoman lyhentämiseen kuluitta!

Perintötoimisto on siis ollut yliovela salakavala ja ostanut pankilta roskalainat könttäsummalla. Se laskee saavansa ovelalla taktiikallaan roiman voiton. Pankit sen jo saivat, sillä lainat joita ei ole vuosikausiin hoidettu ovat käytännössä menettyjä. Molemmat ovat tyytyväisiä. Lisäksi Pastorin tulisi olla tyytyväinen saamastaan perintätomiston totta tosiaan reilusta tarjouksesta!

Mutta onneksi elämä on vielä kalkylaatiokoneitakin ovelampi. Mikään ei ole hauskempaa kuin epävarman miettiminen varman päälle, rahatyypit intoilevat. Paha virhe, niskat katkeavat. Pastori ottaa tarjouksen vastaan merkkinä korkeamman voiman olemassa olosta, mutta ei silti aio maksaa latin latia. Kehun hänen lyhennyssuunnitelmaansa kerta kaikkiaan nerokkaaksi. Perintätoimisto on ovela, mutta Trouser Hill Area on niiden kannalta takamaastoa missä eivät vanhan eivätkä jo vanhentuneen uudenkaan talouden lait päde. Nyrkit ja käsiaseet ovat ainoa pääoma, jolla varjella omaa päätään.Sormi tuntuu olevan suussa vähän joka puolella. Telkusta katoavat kanavat, mainokset voi hypätä kovalevyltä yli, lehtiä ei jaksa kukaan kantaa roskikseen ja rahaa lapioidaan jälleen tyypeille, joilla ovat entisetkin lainat maksamatta. Ja Euroopan keskuspankki ennustaa, että olemme suhdannevaihtelun huipulla, mutta onneksi pian viilenee. Hallittua laskua on tosiaankin syytä toivoa, vaikka mahalaskuhan tästä monen mielestä jälleen tulee. Onneksi netti ehti murtaa monen pölvästin unelmat asioiden hallittavuudesta ja aletaan vihdoinkin päästä todelliseen massojen kapinaan, jonka ensi viikon käänteitä ei osaa ennustaa Kilgore Troutkaan.

Aurinko laski tänään nopeasti. Se on käyttämätön resurssi tämä auringonlasku, nopeutamme sitä ensi tilassa kunhan jaksamme jälleen vääntää Oman Avaruutemme namikoita. Siinä uusi markkina, jolle halukkaat voivat provikkapalkalla ryhtyä myymään osuuksia, optioita, futuureja ja maailmanlopun oikean päivän arvaamisen arpoja. Talous on tuhlaamista varten!Woke up this morning, was a chill in the air
Went to the kitchen, my cigarettes were lying there
Jacket hung on the chair, the way I left it last night
Everything was in place, everything seemed alright

But you were missing, missing (missing)

Last night I dreamed the sky went black
You were drifting down, couldn't get back
Lost in trouble, so far from home
I reached for you, my arms were like stone

I woke and you were missing, missing, missing

Searched for something to explain
In the whispering rain and the trembling leaves
Tell me baby, where did you go
You were here just a moment ago

There's nights I still hear your footsteps fall
I can hear your voice moving down the hall
Drifting through the bedroom
I lie awake but I don't move

(missing, missing, missing......)

"Missing" by Bruce Springsteen 1995 song from the Sean Penn film The Crossing Guard.

Ei kommentteja: