2/22/2007

Letter to an Old Soul Brother

Dr. Muza,

ihmisen perusproblematiikasta en osaa enkä jaksa enää sanoa paljon mitään. Onhan sitä, jos siltä kantilta kaivelee. Vuodet vierivät, mitään ei tapahdu, vaikka jossakin sopukoissa elää vielä aavistus tunteesta, että tämä ei voi olla kaikki mitä tiskiin lyötiin.

Tähän aikaan vuodesta pakkasten paukkuessa on muutenkin sosiaalinen elämä vetämässä henkeä ja ihmisen luonnollinen paikka on uunin pankolla jättitelkun loimottavassa lämmössä. Mikään ei huvita, eikä ihminen ymmärrä tällaisen tunteen avaavan periaatteessa rajattomat mahdollisuudet mihin tahansa. Pitää vain pakata kassi ja astua ovesta ulos. Tietä pitkin talsiessa tulee ennemmin tai myöhemmin jotakin vastaan. Revitään siitä elämän ilot ja sisällöt sun muut tähän maailmankauteen liittyvät fiilarit.

Mulla on silmä tulehtunut, enkä pääse salille. Se on aika huono homma, kun elimistö on tottunut riehumaan kaikin voimin kuvittelemaansa seinää vastaan. Kun ei voi riehua tuntuu kuin seinä nousisi vastaan. Mutta ehkä huomenna turvotus on laskenut ja voin jatkaa surkuhupaisaa proggistani näillä olemattomiin kuihtuneen sankaruuden kentillä.

Kula Shaker rämpyttää rokkia stereoissa, aurinko paistaa pakkaseen, pop up -ikkunat vilauttelevat kuvia Britneystä huumevieroitushoitolan pihassa Malibussa. Telkussa ovat alkaneet hiihdon jättikisat jossakin Japani -nimisessä mestassa. Eli jos sua ei tää elämä huvita, ei siinä mitään ihmettelemistä ole. Ehkä ihme on tapamme ihmetellä asiaa. Eikö riitä, että henki virtaa keuhkoissa ja maailma on yhtä tylsämielinen mesta kuin aina ennenkin.

Me olemme tehneet tapahtumat joista tapaamme kohtaloa syyttää. (Terkut vain keskitysleireille ja muihin maailman kriisipesäkkeisiin, joissa tämä länsimaisen eksitenssifilosofian keskeinen message varmaan välittömästi ymmärretään ja allekirjoitetaan...)

Tämä viikko on ollut huono. Silmä tulehtui ja turposi. Puhuin kännykään pakkasviimassa liian kauan; hammasta alkoi vihloa. Vastoinkäymisiini vittuuntuneena revin käsipainoja siihen malliin, että selkä venähti. Eikö yhden ihmisen vastoinkäymisille ole maailmassa mitään rajaa? Entäpä se, että ostan kaupasta tonnikalaa öljyn sijasta vedessä kaupan sijoitteluväärinkäytösten seurauksena ja että sukat menevät makkaralle talsiessani lumikenttien halki? Eikö millään ole enää mitään rajaa pienen ihmisen kärsimyksessä?

Lisäksi olen kurkkuani myöten täynnä Suomen mediaa, telkun uutisia ja Hesarin samoja uutisia paperimuodossa. Tähän talvipäivänseisaukseen ei auta kuin kova viina, jota Pekka Tarkka suosittelee aamun aviisissa raitistuneille taiteilijoille kadotettujen elämää sykkivien fiilisten takaisin saamiseksi. Raitistuneet juopot kun ovat tunnetusti rasittavaa väkeä.

Katson kiikareilla Trouser Hill Streetiä pitkin kulkevaa Pastoria. Siellä se menee omaan eksistenssiproblematiikkaansa uppoutuneena. No, ainakaan hänellä ei tule aika pitkäksi, vaikka en hänenkään kanssa osaani vaihtaisi.

Kiikarit ovat hyvä keksintö. Jokaisen tulisi hankkia kiikarit saadakseen maailmaan laajemman näkökulman näiden entisten suttuisten lähiavaruuksien kestämiseksi.

Ei kommentteja: