1/26/2007

Preacher´s Song
Musiikkia masentuneille by the Pastori from the Trouser Hill Bar. Päivän sävel tulee vastaani Pöksymäen legendaarisesta baarista kulkiessani jälkeämässä hyvinvointivaltion riekaleita. Porttarista huolimatta en malta olla kurkkaamatta sisään. Lesanderi tulee vasta iltavuoroon, joten tilaan viinaa molemmille käsille ja jään seuraamaan Pastorin keikkaa muutamalle aikoja sitten laivasta jätetylle merimiehelle.

Pastori on taiteellis-tunteellinen tyyppi, joka on näköjään saanut toteutettua pitkäaikaisen unelmansa. Hänellä on messissä upouusi soittopeli. Se on hänen itsensä kehittelemä soitin, jossa on kolme kieltä. Sen rakensi joku Kallion kundi, joka oli joskus elättynyt itsensä skeboja tekemällä ennen kuin japsit lähettivät laivalasteittain halpoja skittoja marketeihin ja koko Suomi päätti ratkaista talouden ja luovuuden ongelmat perustamalla rokkibändejä niemen notkot ja saarelmat pullolleen.

Pastori näpyttelee soitintaan rassaten sitä vireen tapaiseen. Sitten alkaa armoton möykkä; äijä hoilaa kuin kaltereiden takana yleiseen turvallisuteen liittyvistä syistä elämänsä viettänyt tumma tangoprinssi. Sanat tulevat suoraan sydämestä! Pastori laulaa Helsingin öisistä kaduista, siellä hortoilevista ihmisien riekaleista. Taattua listakamaa! Varsinkin jos soitin saadaan joskus edes joninlaista musiikiksi tunnistettavaa ääntä tuottavaksi.Kun sessio taukoaa menen onnittelemaan Pastoria hyvästä keikasta.

- Mä aion nyt viettää loppuelämäni soittamalla tätä vehjettä ja tekemällä kunnon kipaleita, Pastori hehkuu uudessa missiossaan.
- Sä tulet olemaan tähti, kannustan häntä merimiesten vihaisesta murinasta välittämättä. - Kukaan elävä olento ei taatusti ole koskaan saanut tuollaista meininkiä aikaiseksi. Eivät edes Peter Gabrielin 80-luvulla Afrikan viidakoista raahaamat heimosoittajat.
- En mä mistään rahasta ja maineesta soita, en välitä niistä. Soitan rakkaudesta ja elämän toivosta!
- Joo, hyvä idis! Naiset on hulluna soittajiin, jotka laulavat rakkausviisuja. Musta tuntuu, että sä saat tällä menolla Jumalan tuottajaksi tulevalle älppärillesi. Perkeleen Pastori, minkä teit!
- Mä rämpytän sulle vielä pari biisiä, jos ostat mulle stoben. Ja saatanan merimiesrotat painukaa helvettiin siitä irvimästä. Te ette ymmärrä taiteesta, ettekä mistään mitään.
- Stobe tulee totta kai. Mitä sulla on tuossa muovikassissa?
- Pumpattava pirkko.
- ?- Sain yhdeltä entiseltä pornokeisarilta tämän eilen Kalkkersien yökahvilassa. Se oli lähdössä istumaan sakkojaan, eikä sille ollut morsiamelleen mitään paikkaa. Ei kuulemma oteta Sörkkaan.
- Mitä aiot tehdä pirkolle?
- Nusasen sitä, kunhan saan jonkin paikan ja jaksan puhaltaa sen täyteen. Kyllä tätä hätätilassa vetäsee..
- No voi perkeleen pyssyt, sulla alkaa olla ihan kevätdraivi rinnassa. Onko litiumit varmasti otettu?
- No itsehän sanoit naisten tykkäävän musiikkereista. Mun pitää vähän treenata, jotta voin tarjota heille täydellisen nautinnon, jonka jälkeen he eivät ole enää elämältä muuta vailla.
- Just, toki pitää! Ja saavat taatusti koko sakki, lesbot ja frigiidit mukaan lukien. Se on saletti kun Pastori panee siinä enkelin siivet suhisee!
- Voitko ottaa tämän säilöön luoksesi, ne eivät oikein tykkää siellä kodittomien yökahvilassa tästä pirkosta.
- Että eivät muka tykkää pirkosta? Ne luuskat on vain kateellisia kun eivät itse pääse käsittelyysi.
- No sitä minäkin yritin niille sanoa. Otatko pirkon yökylään, voit vaikka tehdä sille temput?
- Mulla ei oo pumppua, pöllittiin fillarista kesällä.
- Käy Essolla.
- Vitut käyn. Siitä se riemu repeäisi jos alkaisin siellä täyttelemään pumpattavaa pirkkoa. Ei sulla taida sittenkään olla haulit himassa. Sitä paitsi sä oot kuitenkin käynyt käsittelmässä sitä tuolla veskissä. Se haisee yhtä pahalta kuin sä ja siitä voi saada taudin, jonka siihen panit.
- Vittu mä mitään oon sitä vielä pannut. Sä oot kateellinen kans ku sulla ei oo soitinta eikä pirkkoa. Mulla on elämä nyt reilassa, on työtä ja rakkautta.
- No sitten sulla ei oo mitään hätää. Hoida molemmat hommat, sillä ilman toista ei ole pitemmmän päälle toista. Kai sä tajuut?
- Joo, freudilaista muka panee. Panisit tätä pirkkoa niin loppuisivat latteudet.Lähden kämpille katsomaan illan NHL matsia NASN:lta. Korkkaan kossun ja aion jatkossakin vältellä parhaani mukaan Pastoriksi kustuttua Jumalan hulttioveljestä.

Ennen nukkumaan menoa käyn ampumassa parvekkeelta läheisen luistinradan valot. Näin kaupungin laiskat työntekijät saavat jälleen projektin, jonka selvittämiseen käyttää käsillä oleva tympeän pitkä kalenterivuosi.

Ei kommentteja: