9/13/2006

Police Violence Spreads in Central Helsinki

Unorganized police violence against the citizens of Finnish welfare state continues. In last saturday 300 heavily armed police officers attacked against the innocent crowd gathered to watch expected Asem demonstrations in central Helsinki. Over 100 hundred persons where arrested without any clear reason. Highest Finnish law officers are studying actions of police forces in the streets of Helsinki during saturday night. Police denies all the charges for using too heavy violence. Finnish people are again asking is police force in Finland under control and is it following the Finnish law in these cases which has happened at least three times this year in central Helsinki.

Finnish police has started massive madia operation for trying to justify it´s actions. This has also risen deep confusion in Finnish newspapers internet conversations for the legal basis of the actions of the Finnish police. Zeb TV is following the case and reporing the world of these strange happenings in Finland which used to be considered as a peaceful country.

Pictures of police action in central Helsinki on Satuday 9.9.2006:
http://users.tkk.fi/~osalo/Smash-Asem/slides/IMG_2344.html


Here are some comments of Zeb TV´s Helsinki correspondent mr. Jussi Apila:

Poliisivallankaappaus Stadissa?
Jussi Apila | 10.9.2006 8:19

Kai siellä jotakin mielenosoituksia oli, mutta itse en törmännyt kuin sekopää poliiseihin. Asenne oli, että nyt lyödään luu kurkuun kaikille, eikä mistään neuvotella. Onkohan Suomessa joku laki joka oikeuttaa poliisin järjettömän agressiiviseen käyttäytymiseen? Jos on, kertokaa ihmmessä! Poliisin neuvotteluhalu oli perjantaina ja lauantaina nollassa, ilmeisesti oli annettu jostakin ohjeet. Ihmiset eivät tykkää, että heidän jokapäiväisiään reittejään suljetaan ja kysyttäessä tarjotaan pamppua heti kättelyssä. Missään muualla maailmassa en ole tällaiseen käytökseen törmännyt, en edes Myanmarissa. Onkohan suomalaisilla ihan realistinen käsitys siitä, mikä on sallittua ja mikä ei?

Miksi poliisi selittelee?
Jussi Apila | 10.9.2006 11:51

Katsoin YLE24:lta poliisin tiedotustilaisuuden. Miksi poliisi tuntee tarvetta selitellä, jos kaikki olisi mennyt lakien ja asetusten mukaa? Vähän tuota oikeushommaa seuranneena pisti korvaan, että mielenosoittajia oli paikalla sata, mutta poliiseja 200-300. (Poliisi oli pokkana tiedotteessaan esittänyt mielenosoittajia ollen 300, muta paikalla ollut toimittaja kumosi tämän.) Eikä poliisin osannut sanoa mitään konkreettista "mellakan" aiheuttamista tuhoista. Pidätettyjä oli enemmän kuin mielenosottajia. Panee hieman silmään, sillä nuoriso tapaa sekoilla Kiasman nurkilla joka viikonloppu. Homma lähti käsistä, eikä Suomessa koskaan kukaan ota vastuuta tapahtuneesta.

Sen verran olen tuohtunut, että pari kertaa poliisi tuli minuakin tönimään ilmoittamatta mitään syytä. Se ei mua haittaa, mutta jos meinkinki on laillisesti sellainen, että poliisi tulee jollakin hyvin, hyvin epämääräisellä perusteella ihmisten kimppuun, ei liene domokratia Suomessa loppujen lopuksi hyvissä kantimissa. Tiukivat journalistit herätys!


Hyvin menee Suomen demokratiassa!
Jussi Apila | 11.9.2006 20:00

Kansalaisoikeuksien kaventaminen on 11/9 iskun jälkeen selvä trendi länsimaailmassa. Itse asiassa poliisi ei näköjään edes tunne tarvetta sen kummemin asiaa pohtia, kuten poliisijohtaja Salmisen kommentti osoittaa. Eniten käy kuitenkin sääliksi niitä, jotka eivät olleet mailla halmeilla, mutta tällä palstalla kiittelevät poliisin toimintaa. Eli he uskovat kaiken mitä viranomaiset satuilevat, enkä usko heidän muutenkaan ymmärtävän demokratian luonteesta yhtään mitään, kuten kommentit tällä palstalla kiistatta osoittavat. Eli hyvin menee, pojjaat, jatketaan samaan malliin!


Elämä ei ole elokuva?
Jussi Apila | 12.9.2006 16:07

Todellakin; väki oli tulossa tennispalatsista elokuvista, kun joutui käsikirjoituksen mukaan keskelle elokuvaa mellakkapoliisin piirittämäksi. Poliisi esitti aamuisessa tiedotustilaisuudessaan tässä yhteydessä taustalla kuvia puukoista ja puntareista, joten ilmeisesti elokuviin ei kannata jatkossa mennä kuin henkensä kaupalla, kun siellä sellaisia aseita immeiset lahkeessaan kantavat? Viimeistään himaan palattaessa joutuu osaksi sekopääkäsistä, joka lähtee poliisien käsistä.

Muuten tämä apulaispoliisipäällikkö Liukku on tosi liukas; sunnuntaina hän puhui "tehdyistä rikoksista", tänään "mellakasta" ja lopulta vain "mellakan yrityksestä". Poliisiko Suomessa tuomitsee ihmiset nykyään oikeuden sijasta "rikollisiksi", kuten Liukku teki sunnuntaiaamun tiedotustilaisuudessa? Älkää nyt ainakaan sitä pelokkaalta näyttävää heppua päästäkö enää jatkossa munaamaan Suomen poliisin lopullistakin mainetta!

Zeb TV follows the development of police actions in Finland.
Zeb TV, picture of future world today!

Ei kommentteja: