5/11/2006

A Rose Is A Book Is the FrogThe Psychedelic Frog

tuijottaa minua tavatessani sattumalta siiromaasotien aikaisen kaverini Speedy M:n Espalla. Kekkerit on kovat, joten Afrikasta lomalla oleva Speedy tulittaa pitkällä putkellaan vähäpukuisia misuleita. Emme ole tavanneet 11 vuoteen, mutta eipä ole suoraan sanoen väliksikään. Speedy M. on niitä jätkiä, jotka pannaan aina etulinjaan hyökkäyksen alkaessa. Muuten hän turhautuisi ja alkaisi tulittaa selkään omia, jotka ovat kyynärpää-taktiikallaan vieneet hänen paikkansa kärjestä.
Espalla vietetään Kirjan ja Ruusun päivää, joten kaappaan kainalooni tutun kirjoja kauppaavan Ruusun. Ainakin hänellä on ruusunpunainen fleda.
Jay Cash & The Cosmic GirlLähtiessämme etsimään kapakkaa, jossa voisimme kertoa toisillemme sotajuttuja, Speedy äkkää Ken Folletin saignaamassa kirjojaan. Menemme ottamaan hänestä foton, vaikka vihaiset naiset huutavat meitä menemään jonon perälle. Otamme kuvat ja lähdemme Vanhan terassille kaatamaan Karhua.

Muutaman pullollisen jälkeen alamme vääntää kättä ja vittuilemaan jupin näköisille tyypeille. Speedy M. on varma, että pukutakkibarbaarit ovat suojelupoliisin leivissä. Näin ollen hän yrittää päästä antamaan heille selkään pidetellessäni häntä väen paetessa kaaoksessa paikalta. Saamme elinikäiset porttarit jälleen kerran. Viimeksi sain sen viime kesänä kaadettuani tuopillisia alhaalla kulkevien ihmisten niskaan. Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan pääjehut väittivät sen olevan kiellettyä, vaikka missään ei näkynyt kieltokylttiä. Pelinpolitiikkaa siis.
Saadakseni Speedy M:n rauhoittumaan vien hänet eläinten hautausmaalle.

- Mitä vittua me täällä tehdään? Miksi tänne on haudattu elukoita?
- Haudataanhan ihmisiäkin. Ja jos et lopeta resuamistasi sulla on pian lapiohommia tiedossa, ehdin sanoa ennen kuin Speedy ottaa pultit ja käy kimppuuni hakaten pääni tohjoksi digijärjestelmäkamerallaan. Jatkossa aion olla varuillani Espan tienoilla. Speedy M. saattaa vaania kameransa kanssa normaalia näytellen, ellei ole saanut kutsua kaatamaan jonkun banaanivaltion hallitusta.

Ei kommentteja: