1/02/2006

Hangover BeachVenice Beach on maailman friikein ranta, jolle kertyy aivonsa räjäyttäneitä tyyppejä kaikkialta Amerikasta. Suomesta sekobileisiin otti osaa Heimo Haitto-vainaa. Kun hänet haettiin takaisin Suomeen vinguttamaan viuluaan, kesti hän jonkin aikaa ja katosi. Myöhemmin hänet löydettiin jälleen Venice Beachilta.Papa was a Rolling StoneSysteemi ärjyy Kalifornian yllä. Pohjoisessa tulvii, etelässä lastataan hiekkasäkkejä talojen edustoille. Mitä kovempi myrsky, sitä paremmaat tyrskyt. Karskeimmaat surffarit painavat heti aamusta rantaan. Merivartioston tyypit vahtivat vahvistetulla miehistöllä. Surffaaminen on oikeanlaista Amerikkaa, jota yhteiskunnan kannattaa suojella.Riders on the StormAmerikkaa ei voi ymmärtää ilman kahvimukeja kaduilla kantavia ihmisiä ja kodittomia lintumiehiä. Tehokas ihminen ei ehdi hörpätä tsufeita paikallaan, vaan kulkee omaa tehokkuuttaan manifestoiden aamusta iltaan kahvimuki kourassa. Illalla päästyään kotiinsa hän hakee kahvit valmiiksi seuraavaa tehotalouden päivää varten. (Kahvi on yleeensä pahaa ja maksaa paljon, kuten muotikama yleensäkin.)

Pummien armeijoissa täytyy olla myös jotakin ylpeää amerikkalaisuutta. This is the home of the brave! Karjapaimenet kulkivat preerioita vailla pysyvää asuinpaikkaa. Matka vei länteen ja päätyi vasta kun tultiin Tyynenvaltameren rantaan. Siksi Venicessä on pummien keskittymä, jonne tervejärkiset eivät mene pimeän laskeuduttua. Needle in and damage done...

Hobot ajoivat junilla pummeina, kun Amerikassa oli rautateiden aika, Nykyään junat ovat bussien tavoin museokamaa. Amerikka liikkuu henkilöautoilla ja lentsikoilla. Toivottavasti löpö ei lopu.

Rokkikulttuuri otti paljon vaikutteita Amerikan pummien sosiaalihistoriasta. Releet, eleet, hortoilemisen filosofia, tajunnan sekoittamisen itsearvoisuus. Tune in and drop out. Kun hortoilee aikansa Amerikan kulttuurin extreme-mestoissa tajuaa, että taiteen ja rappion välinen raja-aita on matala. Jokainen esittää enemmän kuin on katuojassakin. Se on osa tämän maan elämäntavan uskonnollisuutta. That´s entertainment!

Ei kommentteja: