1/01/2006

Nytkytys

Kaikesta muodostuu rakenne. Yksisoluiset makaavat raajat levällään. Olemme leviä, jotka kelluvat nesteessä. Huikeat selitykset väittävät meidän olevan ihmisiä, jotka älyllään valtaavat universumin. Universumia ei ole olemassa kuin mielikuvituksessamme. Emme voi tietää keitä olemme, eikä se ketään edes kiinnosta, sillä mitään tiedostavaa subjektia ei ole olemassakaan. Kaikki tämä on huikeaa spekulaatiota, jonka yksi soluiset olennot uskottetelevat toisilleen ennen kuin käyvät makaamaan päällekkäin tuottaakseen lisää yksisoluisia.

Maailmankaikkeus on idioottien laskelmien mukaan 14 miljardia vuotta vanha. Täyttä skeidaa. Se joka uskoo tähän on kelvoton levä makaamaan jalat levällään. Me olemme kaloja. Joku pyydystää meidät; jumala tai luottokorttiyhtiö. Viisain suomalainen on mies, jonka mukaan "järjestätyneiden yhteiskuntien aikaa on kestänyt 6000 vuotta. On aivan liian aikaista sanoa tuleeko kokeilu kestämään."

Vitut vituista yksileväisitä jotka makaavat levät levällään. Dallasin lätkäjoukkueessa pelaa viisi suomalaista levää. Olympiajoukkueeseen ei valittu ex-kärppä Jussi Jokista, jolla kulkee illasta iltaan. Tilalle otetiin Anttti Miettinen, joka ei osaa kuin puolustaa. Jokainen joka osaa pelata shakkia tietää, että puolustamalla ei voi voittaa. Suomessa joukkue roolitetaan kunnon neukkutyyliin. Vain Oulun Kärpissä tiedettään, että neljä kenttää jotka tekevät kaikki maaleja ovat kovaa kamaa. Suomen kiekkojoukkueessa on yksisoluisen johtotroikan ansiosta eväät levällään jo ennen turnausta. Hyvin menee? Ei kiinnosta. Vuosi vaihtui jo yli tunti sitteen Times Squarelle. Santa Monican Third Street Prominedalle se vaihttu reilun tunnin kuluttua. Hanukat juhlittu, hullut ihmiset saavat rituaalisen tunteen olleensa osa jotakin elämäänsä suurempaa. Eivät olleet, sillä maailmankaikkeus on välinpitämätön. Sitä ei edes ole olemassa kuin kapitalistisen tieteen kasvavassa maailmankatsomuksessa.