11/28/2005

under the bridge...

Juuri kun saan tsekattua, ettei American Singles saitilla ole tarjolla kuin samat virolaiset vosut, vahtimestari Liukkonen pyyhältää sateesta märkänä työhuoneeseeni. Äijä oli suorittanut tohtorin tutkinnon Wittgensteinin myöhäisfilosofiasta Itä-Saksassa. Muurin murruttua hänet karkoitettiin Suomeen, jossa työvoimatoimistolla ei ollut mitään käyttöä ikääntyvälle filosofille. Näin ollen se pani hänet niinku kiinteistönhoitajakurssille, josta hallintomies poimi hänet laitoksen leipiin.

- Kävit soittamassa rundin luudalla?
- Paskan marjat. Onko sulla mitään siellä pannunmyssyn alla?
- No toki kukko munii noin tamulle talkkarille, totean ja Liukkonen ottaa vanhasta muistista kossupullon esiin. Vedettyään mielestäni turhan pitkän siivun hän alkaa laulamaan:

- Illalla sillalla, tral-lal-laa.
- Älytöntä paskaa. Voisit sä pitää turpas kiinni.
- Et sä edes jannu tajua, että Finntrio pyrki tällä "Illalla sillalla" kipaleella 70-luvulla euroviisuihin. Melkein pääsivät. Voitto olisi siinä tapauksessa tullut kotiin.
- Okei, uskotaan. Kunhan vain et oo taas pian tuon pöydäksi kutsutun sillan alla.

Vahtimestari Liukkonen ryhdistäytyy ja alkaa kertoa kaskaista, joista oli nähnyt dokumentin Animal Planetilta.

- Kaskaat nousevat maan pinnalle vain joka seitsämästoista vuosi. Ne olivat täällä viimeksi vuonna 2003. Sitä ennen 1996 ja 1969, jolloin Amerikan sällit kävi kuussa.
Seuraavan kerran ne tulevat maan pinnalle vasta vuonna 2020. Mä oon silloin jo delpannut. Sulla on mahikset nähdä ne, jos vain pidät tuon viinahomman kurissa.
- Missä ne kaskaat lymyävät väliajat?
- Maan alla salaisissa tunneleissa. Ne nousevat kuoriutumaan niin harvoin sen vuoksi, että silloin yksikään elukka ei tajua niitä syömäkelpoiseksi kamaksi.

Liukkosella alkaa krapula väistyä ja krampit hellittää. Hän vetäisee vielä muutaman kerran täyttä kurkkua Finntrion biisin "Illalla sillalla". Viereisen huoneen vanha piika alkaa hakkaamaan seinään. Hänellä on jo pian mennyt väikkärin väsäämiseen naistutkimuksen alalta yhtä kauan kuin kaskaat piileksivät poteroissaan. Lähdemme kiitämään. Lumet ovat sulaneet, vettä vihmoo. Jätän Liukkosen nojaamaan harjaansa risteykseen ja ajan raitsikalla huis helvettiin laitokselta. Jälleen on yksi päivä tullut uhrattua tieteen ja edistyksen alttarille.

Ei kommentteja: